Γνώριζες ότι η φθορά του αυτοκινήτου σου, πέρα από τον χρόνο και τα χιλιόμετρα, μπορεί να οφείλεται σε πράγματα που κάνεις ή δεν κάνεις καθημερινά και σε κακές συνήθειες που μειώνουν τη διάρκεια ζωής του; Διάβασε, λοιπόν, παρακάτω για να μάθεις για ποιες συνήθειες μιλάμε, ώστε να τις αποφύγεις και να έχεις το αυτοκίνητό σου σε καλύτερη κατάσταση για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Συνεχίζεις να οδηγείς, ενώ έχει ανάψει η λυχνία λαδιού

Το κόκκινο λαμπάκι με την ένδειξη λαδιού είναι από τις προειδοποιητικές λυχνίες που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγνοήσουμε, ούτε καν για λίγο. Σταματάς άμεσα το αυτοκίνητο και σβήνεις τον κινητήρα, ελέγχεις τη στάθμη του λαδιού και συμπληρώνεις. Δεν ρισκάρεις να συνεχίσεις την οδήγηση, γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του κινητήρα με πολύ σοβαρές συνέπειες.

Συνεχίζεις να οδηγείς, ενώ έχει ανάψει η λυχνία της βενζίνης

Φυσικά και έχει συμβεί σε όλους μας, ίσως και παραπάνω από μία φορά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εντάξει να το κάνουμε συνέχεια! Και αυτό γιατί οδηγώντας με άδειο το ντεπόζιτο μπορεί να προκληθεί υπερθέρμανση της αντλίας καυσίμου και επιπλέον επιτρέπεται σε διάφορα σκουπιδάκια που βρίσκονται στο κάτω μέρος του ρεζερβουάρ να περάσουν στο σύστημα παροχής καυσίμου, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα.

Αμελείς την τακτική συντήρηση του αυτοκινήτου

Ανεξαρτήτως χιλιομέτρων, κάθε αυτοκίνητο χρειάζεται τη συντήρησή του, ανάλογα πάντα και με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν είμαστε συνεπείς, αυτό θα έχει σοβαρό αντίκτυπο σε βάθος χρόνου τόσο στη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου όσο και στο κόστος μεταπώλησής του.

αυτοκινητο

Δεν δίνεις σημασία στις διαρροές

Συχνά μπορεί να συμβεί να παρατηρούμε κάποια διαρροή κάτω από το αυτοκίνητο στο σημείο που παρκάρουμε, αλλά να μην δίνουμε σημασία. Σε περίπτωση διαρροής λαδιού ή ψυκτικού υγρού δεν είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα, όμως αν πρόκειται για διαρροή των υγρών των φρένων μιλάμε για κάτι που μπορεί να αποβεί ιδιαιτέρως επικίνδυνο. Επομένως, πάντα να ρίχνεις μία ματιά κάτω από το αυτοκίνητο και αν παρατηρήσεις κάτι, έλεγξέ το αμέσως.

Επιταχύνεις ή επιβραδύνεις απότομα

Η άτσαλη οδήγηση, με απότομες κινήσεις επιτάχυνσης ή επιβράδυνσης, εκτός του ότι μπορεί να είναι επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά, μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη φθορά των ελαστικών και των φρένων.

Αποφεύγοντας, λοιπόν, τις παραπάνω κακές συνήθειες και φυσικά με την «ομπρέλα» προστασίας που σου προσφέρουν τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου της Anytime, θα εξασφαλίσεις τη μακροημέρευση του οχήματός σου και πάνω απ’ όλα τη δική σου ηρεμία!