Η άνοιξη έχει έρθει για τα καλά και η Κύπρος, απ’ άκρη σ’ άκρη, είναι γεμάτη όμορφες εικόνες που χαρίζουν μοναδικές στιγμές ηρεμίας και γαλήνης σε κάθε επισκέπτη. Η φύση είναι στα καλύτερά της, οι θερμοκρασίες ιδανικές, οι εκδρομές εμπίπτουν στις επιτρεπόμενες μετακινήσεις, επομένως δεν υπάρχει δικαιολογία. Όλα είναι με το μέρος σου, ώστε να μπορέσεις να απολαύσεις τις μεγαλύτερες ή συντομότερες εξορμήσεις σου στην εξοχή, όπως πρέπει. Με την κατάλληλη δε προετοιμασία, τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει!

Check ✓
Βασική προϋπόθεση για ένα ξέγνοιαστο και χωρίς απρόοπτα ταξίδι είναι η καλή κατάσταση του αυτοκινήτου σου. Λάδια, υγρά φρένων, λάστιχα, υαλοκαθαριστήρες, ρεζερβουάρ, φώτα είναι μερικά από τα πράγματα που πρέπει να ελέγξεις ότι λειτουργούν σωστά πριν ξεκινήσεις για οπουδήποτε. Μην ξεχάσεις το κλιματιστικό (!) και φυσικά, φρόντισε να έχεις πάντοτε το ντεπόζιτο της βενζίνης γεμάτο.

Ρωτώντας πας στην πόλη (ή το χωριό)
Καλές και οι εφαρμογές πλοήγησης, αλλά ένα μικρό πλάνο πριν πιάσεις τα βουνά και τα λαγκάδια θα σε βοηθήσει να γλιτώσεις χρόνο και να δεις περισσότερα μέρη. Θα ήταν καλό να μην επαναπαυτείς στις κλασικές επιλογές, γιατί, όπως και να το κάνουμε, η ποικιλία μετράει! Ρώτα, μάθε, ψάξε και θα ανακαλύψεις ότι η Κύπρος έχει πολλά κρυμμένα ταξιδιωτικά μυστικά…

Μια δοκιμή θα σε πείσει!
Σε ένα road trip η έννοια του comfort zone περνάει σε άλλα επίπεδα, κάτι που ισχύει και για τη γαστρονομική του πτυχή. Μια τέτοια εμπειρία είναι σίγουρα ελλιπής, αν δε δοκιμάσεις τοπικά εδέσματα και συνταγές που πιθανόν να μην ξαναβρέθηκαν στον δρόμο σου. Σίγουρα θα σου μείνει αξέχαστη κάποια παραλλαγή γνωστής σου γεύσης ή κάποια γκουρμέ πρόταση που πέτυχες σ’ εκείνο το «ψαγμένο» ταβερνάκι.

Εφοδιάσου σωστά
Μπορεί στην Κύπρο να μην είναι εύκολο να ξεμείνεις, αλλά λίγο νερό και μερικά σνακ είναι καλό να υπάρχουν. Κι επειδή άνοιξη είναι αυτή, φρόντισε να μην έχεις πολλά ρούχα, αλλά τα βασικά για κάθε πιθανή απότομη αλλαγή του καιρού. Από μαγιό μέχρι και ένα ελαφρύ πανωφόρι, οτιδήποτε μπορεί να σου φανεί χρήσιμο. Για λόγους πρόληψης, ένα πλήρες βαλιτσάκι φαρμακείου είναι, επίσης, απαραίτητο.

Παρέα
Ό,τι και να κάνεις, βέβαια, το Α και το Ω μιας ευχάριστης εμπειρίας road trip είναι η καλή παρέα! Αν τα άτομα που θα σε συνοδεύσουν στην επόμενή σου εξόρμηση έχουν την ίδια διάθεση για περιπέτεια με σένα, έχετε κοινά γούστα και διατηρούν την ψυχραιμία τους σε τυχόν αναποδιές, τότε οι πιθανότητες είναι υπέρ σου!

Για εμάς που τέτοια εποχή μεταμορφωνόμαστε σε ακούραστους εξερευνητές και είμαστε έτοιμοι να κατακτήσουμε κάθε γωνιά αυτού του νησιού, τα road trips είναι η απόλυτη ευτυχία. Ασφαλίζοντας το όχημά μας στην Anytime, μπορούμε να απολαύσουμε κάθε ταξιδιωτική εμπειρία ακόμα πιο πολύ. Με κάθε νέο ετήσιο συμβόλαιο, η Anytime και τα πρατήρια Shell μας δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσουμε 6.000 πόντους στην κάρτα allSmart, για να τους εξαργυρώσουμε σε προϊόντα του καταλόγου allSmart, αλλά και διπλασιασμό πόντων για κάθε συναλλαγή με την allSmart στην κάρτα μας, για όσο παραμένουμε ασφαλισμένοι.