Αν απολαμβάνεις τις συγκεντρώσεις με φίλους στο σπίτι, ειδικά τώρα τον χειμώνα και κανείς δεν παίρνει την πρωτοβουλία, γιατί να μην κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση; Αν το οργανώσεις σωστά, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα! Σκοπός είναι να βρεθείτε και να περάσετε καλά, οπότε δε χρειάζεται να κάνεις περίπλοκα πράγματα, για τα οποία θα πρέπει να σπαταλήσεις πολύ χρόνο και πριν και κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Σημασία έχει να είσαι χαλαρός/ή και να αφεθείς στις στιγμές με την παρέα.

Χώρος/ατμόσφαιρα

Πριν υποδεχθείς κόσμο στο σπίτι σου, αρχικά είναι καλό να περιποιηθείς λίγο τον χώρο σου. Τακτοποίησε όσα δωμάτια θα χρησιμοποιήσετε (σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία) και βέβαια φρόντισε να έχεις καθαρίσει καλά το μπάνιο και την κουζίνα σου. Παράλληλα, μπορείς να «φτιάξεις» λίγη ατμόσφαιρα, τοποθετώντας μερικά αρωματικά κεριά στο σαλόνι, ένα βάζο με λουλούδια στο τραπέζι και επιλέγοντας ιδιαίτερες χαρτοπετσέτες, ακόμα και ένα όμορφο τραπεζομάντηλο.

δείπνο με φίλους

Μελέτησε συνταγές

Η προετοιμασία του μενού θα πρέπει να είναι η επόμενή σου κίνηση. Να ξεμείνεις από ιδέες αποκλείεται, αφού οι συνταγές και οι προτάσεις που κυκλοφορούν είναι άπειρες σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας. Προσπάθησε να έχεις ποικιλία, προτίμησε να έχεις κάποια βασικά υλικά που να συνδυάζονται με πολλούς τρόπους, όπως τυρί, ζυμαρικά, πίτες κ.λπ. Και βέβαια, μην ξεχάσεις ότι όλοι θα εκτιμήσουν έστω κι ένα απλό επιδόρπιο. Οικονομικά ποτά, όπως το κρασί και η μπύρα θα ολοκληρώσουν το τραπέζι σου.

δείπνο με φίλους

Ψώνια

Μόλις κάνεις την έρευνά σου και ξέρεις περίπου τι θα χρειαστείς, πιάσε χαρτί και μολύβι! Κάνε μία λίστα με τα πράγματα που έχεις σκεφτεί, ώστε να μπορέσεις να υπολογίσεις περίπου το κόστος, αλλά και να κερδίσεις χρόνο στο σουπερμάρκετ. Πριν ξεκινήσεις τις αγορές, θα ήταν καλό να επικοινωνήσεις με τους καλεσμένους σου και να τους ζητήσεις να σου υπενθυμίσουν τυχόν αλλεργίες, ιδιοτροπίες ή προτιμήσεις και έτσι, όλοι θα είναι ευχαριστημένοι!

δείπνο με φίλους

Ζήτα ενισχύσεις

Σίγουρα θα υπάρχουν φίλοι σου που είναι καλοί στην οργάνωση, αλλά και στη μαγειρική. Εκμεταλλεύσου τους! Ρώτα τους αν μπορούν να έρθουν σπίτι σου νωρίτερα από την ώρα που έχεις πει στους υπολοίπους καλεσμένους, για να σε βοηθήσουν σε όποια στάδια της προετοιμασίας τούς έχεις ανάγκη.

δείπνο με φίλους

Μουσική-παιχνίδι

Πέρα από το φαγητό, ένα επιτυχημένο δείπνο με φίλους αξίζει για την παρέα και για τις στιγμές που θα δημιουργήσετε μαζί. Βρες διάφορα είδη μουσικής για να καλύψεις όλα τα γούστα, άφησε ελεύθερο χώρο για όσους πιθανόν θελήσουν να χορέψουν, βγάλε στην επιφάνεια τα επιτραπέζια ή ζήτησε από τους φίλους σου να φέρουν και δικά τους.

Αυτήν την περίοδο, ας μην ξεχνάμε ότι προτεραιότητα είναι η ασφάλεια όλων. Σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και φροντίζουμε να μη θέτουμε σε κίνδυνο ούτε τους φίλους μας ούτε τα άτομα του κύκλου τους. Πέρα από αυτό, προκειμένου να διασφαλίζουμε τις στιγμές που περνάμε στο σπίτι με τους δικούς μας ανθρώπους, η Anytime προσφέρει ασφάλιση κατοικίας βασισμένη στις ανάγκες μας, με απλές διαδικασίες, ξεκάθαρους όρους και προσιτά ασφάλιστρα.