Ο χειμώνας καλά κρατεί και οι θερμοκρασίες παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, οπότε εξακολουθεί να υπάρχει και η ανάγκη να διατηρούμε το σπίτι μας ζεστό χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε μια περιουσία σε ρεύμα. Με μερικούς απλούς τρόπους, μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι ο χώρος μας θα έχει τη ζεστασιά και την ωραία ατμόσφαιρα που χρειαζόμαστε αυτήν την εποχή.

Πόρτες & παράθυρα

Χρησιμοποιώντας τα ειδικά αυτοκόλλητα, με τα οποία μπορείς να σφραγίσεις τα κουφώματα και τις χαραμάδες μεταξύ των παραθύρων και του τοίχου και ανάμεσα στις πόρτες και το πάτωμα, θα μπλοκάρεις τον κρύο αέρα από έξω, και θα αποφύγεις την απώλεια του θερμού αέρα που έχει το εσωτερικό του σπιτιού σου.

Χαλιά

σπίτι

Πολλές φορές, η αίσθηση του κρύου που νιώθουμε έρχεται από τα πόδια. Γι’ αυτό, όταν το σπίτι είναι στρωμένο με χαλιά, η διαφορά είναι σημαντική. Ακόμα και μια μικρή μοκέτα ή μερικά πατάκια μπορούν να «εγκλωβίσουν» τη θερμότητα που χάνεται από το δάπεδο, αλλά και να κάνουν τα βήματά σου πιο ζεστά.

 Θέρμανση

σπίτι

Όσον αφορά τα καλοριφέρ σου, η χρήση του θερμοστάτη θα σε βοηθήσει να διατηρείς τη θερμοκρασία του χώρου σου σταθερή, ενώ είναι καλύτερα να μην μπλοκάρεις με έπιπλα ή άλλα αντικείμενα τα σώματα, για να μην εμποδίζεται η ροή της θερμότητας. Αν έχεις τζάκι, έχε το κλειστό όταν δεν το ανάβεις, γιατί κι από εκεί μπαίνει και βγαίνει αέρας.

 Ρούχα

σπίτι

Αντικατάστησε τα ριχτάρια και τα μαξιλάρια των καναπέδων σου, τα σεντόνια και τις κουρτίνες σου με χοντρότερα υφάσματα και θα νιώσεις αμέσως ότι ο χώρος σου είναι πιο ζεστός και φιλόξενος. Μην παραλείπεις να ντύνεσαι καλά και ανάλογα με την εποχή. Δεν υπάρχει λόγος να κυκλοφορείς με το κοντομάνικο μέσα στο σπίτι τον χειμώνα.

 Αφυγραντήρας/Φούρνος

σπίτι

Αν τα επίπεδα της υγρασίας στον χώρο σου είναι υψηλά, ο αφυγραντήρας είναι μια καλή λύση και θα νιώσεις διαφορά τόσο στη θερμοκρασία όσο και στην ποιότητα της ατμόσφαιρας. Αν είσαι φαν της μαγειρικής και χρησιμοποιείς φούρνο, άσε την πόρτα ανοιχτή μετά το μαγείρεμα και η θερμότητα θα διαχυθεί στην ατμόσφαιρα.

 Κεριά

σπίτι

Εκτός από το φως και το άρωμα που μας χαρίζουν, τα κεριά αποτελούν και πηγή θερμότητας. Εννοείται ότι δεν πρέπει ποτέ να τα αφήνεις αναμμένα χωρίς επίβλεψη και πάντα πρέπει να τα κρατάς μακριά από παιδιά, κατοικίδια και εύφλεκτα υλικά. Προτίμησε κεριά από φυσικά υλικά, για να διατηρείς την ποιότητα του αέρα στον χώρο σου.

Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας και είναι πολύ σημαντικό να νιώθουμε άνετα μέσα σ’ αυτό. Πέρα από την άνεση, όμως, υπάρχει και η ασφάλεια. Η Anytime προσφέρει ασφάλιση κατοικίας βασισμένη στις ανάγκες μας, με απλές διαδικασίες, ξεκάθαρους όρους και προσιτά ασφάλιστρα, για να νιώθουμε την ασφάλεια που χρειαζόμαστε κάθε στιγμή.