Η κυπριακή φύση είναι στα καλύτερά της αυτήν την εποχή, με άπειρους πανέμορφους ορεινούς προορισμούς και καταπράσινα ολάνθιστα τοπία, ο ιδανικός καμβάς για ένα υπέροχο πικ-νικ με φίλους μας στην εξοχή! Πώς θα οργανώσουμε, λοιπόν, το τέλειο πικ-νικ;

Επιλέγουμε την ιδανική τοποθεσία

Υπάρχει πλειάδα από μονοπάτια της φύσης και εκδρομικούς χώρους σε όλη την Κύπρο, όπως αυτό της Ξυλιάτου στα νοτιοδυτικά της Λευκωσίας, του Κόρνου στη Λάρνακα ή το Εθνικό Δασικό Πάρκο Πολεμιδίων που βρίσκεται μόλις 6 χιλιόμετρα από το κέντρο της Λεμεσού. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι η Κύπρος διαθέτει πολλά και όμορφα πάρκα για απόδραση εντός των τειχών της πόλης, όπως για παράδειγμα στη Λευκωσία θα βρούμε το Πάρκο της Αθαλάσσας, το Πάρκο Ακρόπολης ή το Πάρκο της Αγλαντζιάς! Βεβαιωνόμαστε ότι ο χώρος που θα επιλέξουμε επιτρέπει το πικ-νικ και ότι διαθέτει σκιερά σημεία.

Προμηθευόμαστε τον απαραίτητο εξοπλισμό

Κάποια από τα απολύτως απαραίτητα είναι: φορητό ψυγειάκι με πάγο, για να διατηρεί δροσερά τα αναψυκτικά και τα ποτά, τραπεζομάντηλο ή ψάθα, μαξιλάρια, μαχαιροπήρουνα, ποτηράκια και πιάτα, χαρτοπετσέτες, επιτραπέζια, ομπρέλα θαλάσσης για σκιά, καπέλα και αντιηλιακά, ένα μικρό φαρμακείο με τα απαραίτητα και σακούλες σκουπιδιών για να μαζέψουμε στο τέλος.

Ετοιμάζουμε τα κατάλληλα γεύματα

Προτιμούμε σνακς και finger food και όχι φαγητά που είναι δύσκολα στη μεταφορά τους και ευπαθή σε θερμοκρασίες. Ένα platter τυριών και αλλαντικών είναι πάντα ωραία ιδέα και επίσης δεν ξεχνάμε τα λαχανικά, όπως ντοματίνια, καρότα, αγγουράκια και φυσικά τα φρούτα!

Προετοιμάζουμε το αυτοκίνητό μας για εκδρομή

Για ασφαλείς και ευχάριστες διαδρομές, ας βεβαιωθούμε ότι το αυτοκίνητό μας είναι έτοιμο, ελέγχοντας τα εξής: ελαστικά, φλας και προβολείς, τη στάθμη του λιπαντικού της μηχανής, το υγρό στο ψυγείο και την μπαταρία. Και για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά, ασφαλίζουμε το αυτοκίνητό μας στην Anytime και έτσι είμαστε πανέτοιμοι για εξορμήσεις που θα μας προσφέρουν όμορφες ανοιξιάτικες αναμνήσεις!