Στις μέρες μας, με τα έξοδα να ανεβαίνουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, είναι αλήθεια ότι είναι δύσκολο να πάρει κανείς την απόφαση για αγορά αυτοκινήτου. Ωστόσο, αν ανήκεις στους τολμηρούς που σκοπεύουν να το κάνουν, εδώ θα βρεις μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο για σένα σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Γι’ αυτό πριν ξεκινήσεις να ψάχνεις, κάνε πρώτα στον εαυτό σου ορισμένες απλές ερωτήσεις.

 

Ποια θα είναι η χρήση του αυτοκινήτου σου;

Κυκλοφορείς περισσότερο στο κέντρο της πόλης; Κινείσαι πιο συχνά σε επαρχιακούς δρόμους ή μήπως κάνεις πολλά ταξίδια; Πόσα άτομα μεταφέρεις μαζί σου στο αυτοκίνητο; Είναι σημαντικό να έχεις μία καθαρή εικόνα των τακτικών σου μετακινήσεων, κοντινών και μακρινών, καθημερινών και μη.

Αγορά αυτοκινήτου

Τι budget έχεις;

Κακά τα ψέματα, η πιο σημαντική παράμετρος για την επιλογή αυτοκινήτου είναι το budget, γι’ αυτό πριν από κάθε απόφαση, υπολόγισε πρώτα ρεαλιστικά πόσα χρήματα έχεις τη δυνατότητα να διαθέσεις για αυτήν την αγορά. Αν αγοράσεις με δόσεις, υπολόγισε επίσης το διάστημα που πρόκειται να διαρκέσουν. Το budget σου θα καθορίσει και το αν πηγαίνεις για καινούριο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Δύο ακόμα πράγματα που πρέπει να αποφασίσεις, ανάλογα με το τι θέλεις, αλλά επηρεάζουν άμεσα και το budget σου είναι τα εξής: Προτιμάς χειροκίνητο ή αυτόματο; Τι καύσιμο θα επιλέξεις;

Αγορά αυτοκινήτου

Μην ξεχάσεις να υπολογίσεις την αξία μεταπώλησης

Κάτι τελευταίο που πρέπει να λάβεις υπόψη για τη σωστή επιλογή αυτοκινήτου είναι η μεταπωλητική αξία που θα έχει μετά από κάποια χρόνια χρήσης, ιδίως αν είναι μεταχειρισμένο ή μεγάλου κυβισμού. Γιατί ναι, ποτέ δεν ξέρεις τι επιλογές θα έχεις στο μέλλον, μπορείς όμως να προβλέψεις από τώρα ορισμένα πιθανά ενδεχόμενα και να κινηθείς βάσει αυτών.

Αγορά αυτοκινήτου

Αφού, λοιπόν, καταλήξεις στο αυτοκίνητο που σε εξυπηρετεί και το βρεις, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να το ασφαλίσεις. Γι’ αυτό όμως δε χρειάζεται να ψάξεις. Υπάρχουν τα προγράμματα ασφάλισης από την Anytime!