Οι παγκόσμιες συνθήκες και η πανδημία έφεραν και οικονομική στενότητα που έκανε πολλούς από εμάς να αναβάλουμε τα σχέδια που ενδεχομένως είχαμε για αγορά καινούργιας κατοικίας. Οπότε, το πιο οικονομικό για εμάς είναι να επενδύσουμε στην ανακαίνιση του σπιτιού ή του διαμερίσματος που ήδη έχουμε. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η ζήτηση για τις υπηρεσίες ανακαίνισης έχει απογειωθεί. Αν, λοιπόν, έχεις ένα παλιό οίκημα που θέλεις να το ανανεώσεις, είτε για να μείνεις εσύ είτε για να το νοικιάσεις ή ακόμα και να το μεταπωλήσεις, υπάρχουν κάποια «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν, ώστε να κάνεις μια επιτυχημένη και επωφελή ανακαίνιση με την οποία θα ανεβάσεις την αξία του ακινήτου σου, χωρίς να χαλάσεις μια περιουσία!

Καθόρισε το budget σου

Όταν ξέρεις πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις, τότε μόνο θα μπορέσεις να κάνεις ένα ρεαλιστικό πλάνο των εργασιών που θέλεις να κάνεις. Φυσικά, πρέπει πάντα να υπολογίσεις και κάποια επιπλέον χρήματα για να είσαι ασφαλής σε περίπτωση ζημιάς ή αναποδιάς της τελευταίας στιγμής – που, κακά τα ψέματα, είναι πάντα στο πρόγραμμα!

ανακαίνιση

Επίλεξε τους σωστούς επαγγελματίες

Η επιλογή του κατάλληλου συνεργείου είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ανακαίνισης, γιατί αν δεν… πετύχει, αυτό θα έχει επιπτώσεις όχι μόνο στο τελικό αποτέλεσμα αλλά και στην τσέπη σου! Επομένως, μη βιαστείς. Πάρε προσφορές, συστάσεις, ζήτα να δεις προηγούμενες δουλειές του κάθε τεχνίτη και επίλεξε τον καλύτερο. Μπορεί η φαντασία σου να… οργιάζει, όμως ένας ειδικός θα σε κατευθύνει ως προς το τι χρειάζεται να αλλαχτεί και τι όχι και φυσικά θα σου δώσει συμβουλές για σωστή διαχείριση των χώρων.

ανακαίνιση

Εκμεταλλεύσου έξυπνα τον προϋπολογισμό σου σε κάθε χώρο

Κοινώς, μη σπαταλάς χρήματα σε λάθος πράγματα. Εάν για παράδειγμα η κουζίνα ή το μπάνιο σου χρήζουν σοβαρής ανακαίνισης, εξισορρόπησε το κόστος επιλέγοντας πιο οικονομικές λύσεις για τα υπόλοιπα δωμάτια. Μια χρήσιμη ιδέα είναι επίσης τα «έξυπνα» και πολυμορφικά έπιπλα, όπως τα αναδιπλούμενα τραπέζια ή τα εντοιχισμένα ράφια ή ντουλάπια που έχουν πολλές χρήσεις και εξοικονομούν χώρο.

https://blog.anytimeonline.com.cy/apothikeftikoi-choroi-pou-den-ixeres-oti-echeis-sto-spiti-sou/

Όρισε την «ελεύθερη» ζώνη

Ένα σημείο του σπιτιού όπου δε θα γίνονται εργασίες είναι απαραίτητο να υπάρχει, ώστε να μεταφέρεις εκεί τα αντικείμενα ή συσκευές που χρησιμοποιείς καθημερινά και να έχεις έναν χώρο για να μπορείς να χαλαρώσεις, να φας και να ξεκουραστείς.

ανακαίνιση

Τελευταίο βήμα μιας επιτυχημένης ανακαίνισης; Μα φυσικά η ασφάλιση της κατοικίας σου στην Anytime, ώστε να απολαμβάνεις με ασφάλεια τον ανανεωμένο σου χώρο για όσο το δυνατόν περισσότερο!