Αν όταν ακούς αλλεργίες, σκέφτεσαι μόνο γύρη, λουλούδια και πεταλουδίτσες στον αέρα, κάνεις λάθος! Και αυτό γιατί μέσα στο σπίτι κυκλοφορούν πολύ περισσότερα αλλεργιογόνα από ότι φαντάζεσαι, επομένως θα ήταν καλό να γνωρίζεις πού κρύβονται, αλλά και τι μπορείς να κάνεις, για να «θωρακίσεις» τον χώρο σου.

Αλλαγή φίλτρων στα κλιματιστικά

Γνώριζες ότι τα φίλτρα αέρα των κλιματιστικών πρέπει ιδανικά να αλλάζονται κάθε τρεις μήνες; Και αυτό γιατί αν η συντήρηση και ο καθαρισμός τους δε γίνεται τακτικά, συσσωρεύονται σκόνη και σωματίδια που σταδιακά εξαπλώνονται στον χώρο, λειτουργώντας επιβαρυντικά για κάθε είδους αλλεργίες.

Συχνό ξεσκόνισμα

Όσο πιο συχνά απομακρύνεις τη σκόνη από τον χώρο σου τόσο λιγότερο θα εκτίθεσαι σε αλλεργιογόνα – είναι τόσο απλό! Αν βέβαια υποφέρεις ήδη από αλλεργίες, η ηλεκτρική σκούπα είναι προτιμότερη από το ξεσκόνισμα, εκτός και αν αντέχεις να ξεσκονίζεις με μάσκα.

Tip: μην ξεχνάς ότι τα ακάρεα ζουν στα έπιπλα, άρα πρέπει να ξεσκονίζονται και αυτά τακτικά. Επιπλέον, ένας βιολογικός καθαρισμός σε στρώματα, μαξιλάρια και καναπέδες σε ετήσια βάση αφαιρεί σε βάθος τη σκόνη και τους παθογόνους μικροοργανισμούς που ευθύνονται για όλων των ειδών τις αλλεργίες, το άσθμα και τα αναπνευστικά προβλήματα.

αλλεργίες

Κουρτίνες & κλινοσκεπάσματα

Δεν υπάρχει καλύτερη «φωλιά» για τα ακάρεα από τις κουρτίνες και τα σεντόνια, γι’ αυτό και δεν πρέπει να αμελείς να τα πλένεις συχνά και μάλιστα σε υψηλές θερμοκρασίες. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τις πετσέτες, για τον επιπλέον λόγο ότι η υγρασία παρατείνει τη διάρκεια ζωής των βακτηρίων.

αλλεργίες

Παπούτσια έξω!

Αν έχεις μωρό στο σπίτι, πιθανόν να το κάνεις ήδη, αν όμως οι αλλεργίες σε ταλαιπωρούν, καλό θα ήταν να το συνεχίσεις, γιατί μέσω των παπουτσιών όλη η γύρη και η σκόνη της ατμόσφαιρας μεταφέρονται αυτόματα στον χώρο σου.

Και αφού έμαθες πώς να προστατεύσεις το σπίτι σου από τους… εχθρούς της άνοιξης, κάνε και μια ασφάλιση κατοικίας στην Anytime, για να έχεις προστασία παντός καιρού και παντός κινδύνου!