Στο όμορφο νησί της Αφροδίτης υπάρχουν περιοχές που έχουν ταυτιστεί απόλυτα μαζί της.
Η περιοχή της Πάφου και η πέτρα του Ρωμιού θεωρούνται ως ο τόπος γέννησης της θεάς και το μαγικό τοπίο πραγματικά σου κόβει την ανάσα.

Αν όμως θες να εξερευνήσεις περισσότερο τα μονοπάτια που βάδισε η θεά πρέπει να συνεχίσεις πιο βόρεια και να επισκεφθείς οπωσδήποτε την Πόλη Χρυσοχούς. Μια Πόλη που για όσους την ξέρουν καλά, και είναι πολλά χρόνια πιστοί σε αυτήν, αποτελεί ένα ακατέργαστο διαμάντι χάρη στη μοναδική φυσική ομορφιά της περιοχής, αφού βρίσκεται κοντά στη χερσόνησο του Ακάμα.

Δε γίνεται να πας στην περιοχή και να μην επισκεφθείς τα περίφημα Λουτρά της Αφροδίτης. Εκεί που η αφρογέννητη θεά της ομορφιάς έκανε το λουτρό της σε μια μυστική, δροσερή λιμνούλα. Σύμφωνα με τον μύθο η θεά αφού κολυμπούσε στην κρυστάλλινη θάλασσα της περιοχής, μετά πήγαινε στη λιμνούλα που βρίσκεται σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον από ευωδιαστά άγρια λουλούδια, για να κάνει το λουτρό της. Κι εδώ σε αυτό το μαγικό περιβάλλον συνάντησε για πρώτη φορά τον αγαπημένο της Άδωνη. Η τοποθεσία εκτός από πανέμορφη προσφέρει την πιο επιβλητική θέα στον κόλπο της Πόλης Χρυσοχούς.

Ο επισκέπτης στην Πόλη θα μαγευτεί από το φυσικό περιβάλλον, τις εναλλαγές του τοπίου και τη φιλοξενία των κατοίκων. Γραφικά, παραδοσιακά ταβερνάκια με ολόφρεσκο ψάρι και κάθε είδους νοστιμιές περιμένουν ντόπιους και τουρίστες για απολαυστικές διακοπές στην αυθεντική κυπριακή φύση. Εκτός από το γραφικό θαλασσινό Λατσί με τις ψαροταβέρνες, οι επισκέπτες αγαπούν ιδιαίτερα και το κέντρο της Πόλης με τον πλακόστρωτο πεζόδρομο με τα «ψαγμένα» καφέ, τα εστιατόρια και τα μπαράκια.

Το Αρχαιολογικό μουσείου Μαρίου- Αρσινόης, η εκκλησία και το πάρκο του Αγίου Ανδρονίκου, η αποβάθρα στη Λίμνη, ο παραλιακός πεζόδρομος και φυσικά ο Ακάμας θα σας ενθουσιάσουν και θα σας κάνουν κι εσάς «πιστούς» της Πόλης!

Απλώς γεμίστε το αυτοκίνητό σας που έχετε ήδη ασφαλίσει στην Anytime, πάρτε εκείνους που αγαπάτε και ξεκινήστε για μια περιπέτεια εξερεύνησης κι απόλυτης αναζωογόνησης σε ένα από τα πιο μακρινά κι αγαπημένα μέρη του νησιού μας. Στην Πόλη Χρυσοχούς.

Πηγές για φωτογραφίες:

https://www.visitcyprus.com/

https://el.chooseyourcyprus.com/polis-chrysochous-latchi-area.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Akamas