Τα Χριστούγεννα στην Κύπρο είναι σίγουρα όμορφα, όμως είναι αλήθεια ότι μετά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας που μας απομόνωσαν από τον υπόλοιπο κόσμο όλο και περισσότεροι από εμάς επιλέγουν να περάσουν τις γιορτές σε προορισμούς εκτός Κύπρου.

Οι επιλογές είναι πολλές, αλλά υπάρχουν κάποια μέρη που είναι πρώτα σε προτιμήσεις και όχι άδικα γιατί πραγματικά η εμπειρία που προσφέρουν τη χριστουγεννιάτικη περίοδο είναι κάτι που πρέπει να ζήσεις έστω μία φορά στη ζωή σου!

Λονδίνο
Το Λονδίνο είναι ζωντανό όλους τους μήνες του χρόνου, τα Χριστούγεννα όμως είναι πιο λαμπερό από ποτέ! Ποιος δεν θα ήθελε να κάνει τα ψώνια του στη στολισμένη Oxford Street, με τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα να «συναγωνίζονται» για την πιο εντυπωσιακή διακόσμηση στις βιτρίνες τους ή να κάνει τη βόλτα του στο χριστουγεννιάτικο Covent Garden, να δει τις υπέροχες γιορτινές θεατρικές παραστάσεις, να κάνει ice skating ή να επισκεφτεί την Winter Wonderland στο Hyde Park; Ένα είναι σίγουρο: ότι σε αυτήν την πόλη τα Χριστούγεννα είναι συναρπαστικά!

Βιέννη
Η αλήθεια είναι ότι Βιέννη και Χριστούγεννα είναι έννοιες ταυτόσημες. Οι γιορτές στην αριστοκρατική αυστριακή πρωτεύουσα είναι σαν ένα ταξίδι στον χρόνο που δεν θα ήθελες να τελειώσει ποτέ! Πανέμορφες υπαίθριες αγορές, με τη μυρωδιά από τα γλυκίσματα και τα ζεστά ροφήματα να κατακλύζει τους δρόμους, στολισμένα κτίρια και πλατείες συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό! Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου, το φωταγωγημένο παλάτι Belvedere, η Όπερα της Βιέννης, η στολισμένη Παλιά Πόλη είναι λίγα μόνο από τα υπέροχα αξιοθέατα της πόλης.

christmas

Πράγα
Δεν είναι τυχαίο ότι η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην Πράγα είναι από τις πιο γιορτινές όλου του κόσμου!
Το μεσαιωνικό τοπίο, με τα χιονισμένα κάστρα και τους καθεδρικούς ναούς, η Παλιά Πόλη με την υπαίθρια αγορά της και το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί το κάστρο της, η γέφυρα του Καρόλου, το Εθνικό Θέατρο της Πράγας, είναι κάποιοι από τους λόγους που η Πράγα θα σου κλέψει την καρδιά και θα σε βάλει για τα καλά στον παλμό των Χριστουγέννων.

Ροβανιέμι
Αν είσαι από αυτούς που θέλουν να ζήσουν το παραμύθι των Χριστουγέννων στο έπακρο, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το Ροβανιέμι στη Λαπωνία της Φινλανδίας. Η επίσημη πατρίδα του Άγιου Βασίλη ζει στον ρυθμό των Χριστουγέννων όλον τον χρόνο, αλλά την εορταστική περίοδο γίνεται… viral σε όλον τον πλανήτη. Το θεματικό πάρκο του Ροβανιέμι είναι βγαλμένο σαν από παραμύθι, με το χιόνι, τα έλκηθρα στους δρόμους και τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη να υποδέχεται τα παιδιά… μια μαγεία!

Όποια από τις παραπάνω πόλεις και να επιλέξεις, θα ζήσεις μοναδικά, αξέχαστα Χριστούγεννα, αλλά όπου και να πας, να μην ξεχάσεις ότι το πιο σημαντικό που πρέπει να έχεις μαζί σου για να περάσεις καλά είναι η καλή σου διάθεση!

christmas