Ένα καλογυαλισμένο και αστραφτερό αυτοκίνητο είναι κάτι που όλοι θέλουμε, δεν συμφωνείς; Όμως για να δούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατεύσουμε το χρώμα του αυτοκινήτου μας, αφού καλό θα ήταν να γνωρίζουμε τις αιτίες που προκαλούν τον αποχρωματισμό του.

Μακριά απ’ τον ήλιο!

Οι υπεριώδεις ακτίνες προκαλούν εξασθένιση του χρώματος, ακόμα και όταν ο ήλιος δεν φαίνεται, πόσο μάλλον εδώ στην Κύπρο που έχουμε έντονη ηλιοφάνεια τουλάχιστον επτά μήνες τον χρόνο! Η θερμότητα, λοιπόν, που προκαλείται απορροφάται στο μέταλλο του αμαξώματος προκαλώντας σταδιακά τον αποχρωματισμό του. Ειδικά αν το πρόβλημα με το ξεθωριασμένο χρώμα εμφανίζεται στην οροφή του αυτοκινήτου, τότε είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι ευθύνεται ο ήλιος. Σ’ αυτήν την περίπτωση, καλύτερα να αποφεύγεις να εκτίθεται το αυτοκίνητό σου για πολλές ώρες και συχνά σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία και να προτιμάς τους καλυμμένους χώρους ή το γκαράζ.

αυτοκίνητο

Αλάτι & σκόνη

Ειδικά στο νησί μας, όπου πολλοί από εμάς μένουμε κοντά σε θάλασσα, υπάρχει το ενδεχόμενο το αλάτι που υπάρχει στον αέρα, αν παραμείνει στην επιφάνεια του αυτοκινήτου, να προκαλέσει οξείδωση. Αυτή δεν ξεθωριάζει απλά τη βαφή του αυτοκινήτου αλλά επιπλέον προκαλεί ξεφλούδισμα του χρώματος και σκουριά! Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την αφρικανική σκόνη, που είναι πλέον ένας τακτικός «επισκέπτης» στην ατμόσφαιρα. Ο τακτικός και σχολαστικός καθαρισμός και το κέρωμα του αυτοκινήτου θα βοηθήσουν, ώστε να δημιουργηθεί ένα προστατευτικό στρώμα που θα αποτρέπει τη σκόνη και το αλάτι από το να «κολλήσουν» πάνω του.

αυτοκίνητο

Πλύσιμο: κάν’ το σωστά

Χρησιμοποιώντας ακατάλληλα προϊόντα και εργαλεία για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου για μεγάλο χρονικό διάστημα υπάρχει ο κίνδυνος να αφαιρούνται σταδιακά στρώσεις χρώματος. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιείς αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν γρατζουνιές ή προϊόντα με ισχυρά χημικά συστατικά, που μπορεί να προκαλέσουν θαμπάδα και εξασθένιση του χρώματος.

αυτοκίνητο

Για να είναι όμως πάντα το αυτοκίνητό σου σαν καινούριο χρειάζεται κάτι ακόμα και αυτό δεν είναι άλλο από την ασφάλισή του στην Anytime – είναι η καλύτερη προστασία από κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο!