Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι φανερώνει το αυτοκίνητό σου για τον χαρακτήρα σου; Η απάντηση μπορεί να σου φαίνεται απλή και όμως δεν είναι. Η επιλογή του αυτοκινήτου που οδηγείς μπορεί να νομίζεις ότι εξυπηρετεί μόνο τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησής σου, αλλά το θέμα είναι πολύ πιο περίπλοκο και έχει να κάνει και με… κάλυψη συναισθηματικών αναγκών ή και ελλείψεων!

Zήτημα μεγέθους

Για παράδειγμα, αν οδηγείς ένα μεγάλο αυτοκίνητο όπως τα SUV, μάλλον είναι επειδή νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια οδηγώντας το και ταυτόχρονα χαρακτηρίζεσαι από προστατευτικές τάσεις απέναντι στα αγαπημένα σου πρόσωπα, που βρίσκονται συχνά μέσα σ’ αυτό. Βέβαια, να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με έρευνες η επιλογή ακριβών και μεγάλων οχημάτων πιθανόν (όχι βέβαια πάντα) να φανερώνει και μία τάση για επίδειξη δύναμης ή ίσως και… ανταγωνιστικές τάσεις σε ορισμένες περιπτώσεις. Από την άλλη πλευρά, η επιλογή μικρού αυτοκινήτου δείχνει συνήθως πρακτικούς και χαμηλών τόνων χαρακτήρες, που δεν έχουν ανάγκη να λαμβάνουν κοινωνική ή συναισθηματική επιβεβαίωση μέσα από υλικά αντικείμενα.

Αυτοκίνητό

Sport αυτοκίνητο… νεανική διάθεση!

Αν είσαι άνθρωπος που του αρέσουν τα ρίσκα ή είσαι επιτυχημένος/η επιχειρηματίας και σου αρέσει αυτό να φαίνεται, τότε είναι πολύ πιθανό να επιλέξεις ένα σπορ αυτοκίνητο. Εκτός αυτού, το σπορ αμάξι υπάρχει περίπτωση να φανερώνει και μια κρίση ηλικίας (ιδίως για τους άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας), χωρίς αυτό φυσικά να είναι απόλυτο.

Αυτοκίνητό

Γιατί αυτό το χρώμα;

Όσο για το χρώμα που θα επιλέξεις για το αυτοκίνητό σου; Δεν είναι επίσης τυχαίο! Για παράδειγμα, το μαύρο χρώμα υπάρχει περίπτωση να επιλέγεται για να υποδηλώνει οικονομική ή πολιτική δύναμη, άνθρωπο που δύσκολα χειραγωγείται και που του αρέσει να αφήνει ένα μυστήριο να πλανάται γύρω του. Ως προς τα άλλα χρώματα, το λευκό δείχνει απλότητα, οι αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου χαρακτήρες ήρεμους και πιστούς, ενώ το κόκκινο συνήθως φανερώνει  ανθρώπους που αρέσκονται να τραβούν την προσοχή και είναι λάτρεις της ταχύτητας. Τα πιο ιδιαίτερα χρώματα, όπως ασημί ή κίτρινο, ίσως φανερώνουν καλλιτεχνικές τάσεις ή ανθρώπους αισιόδοξους και ευχάριστους.

Αυτοκίνητό

Φυσικά, τίποτα από τα παραπάνω δεν αποτελεί κανόνα, κάτι όμως που σε όλες τις περιπτώσεις είναι κοινό είναι η αίσθηση ασφάλειας που νιώθεις όταν έχεις επιλέξει κάποιο πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου από την Anytime!