Είναι αλήθεια ότι η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε την αντίληψή μας σε πολλά, ένα εκ των οποίων και ο τρόπος που κάνουμε διακοπές. Και εκεί που το τροχόσπιτο ήταν ένα «σπορ» με λίγους αλλά πιστούς οπαδούς, η ανάγκη αποφυγής της πολυκοσμίας των ξενοδοχείων είχε ως αποτέλεσμα τη στροφή σε εναλλακτικές λύσεις για τις διακοπές μας και την αύξηση της ζήτησης για τα camper vans. Γιατί όμως να το προτιμήσεις για τις διακοπές σου και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του;

Σαν στο σπίτι σου

Καταρχάς, έχεις αυτονομία και ανεξαρτησία και μπορείς να ταξιδεύεις χωρίς να φεύγεις ουσιαστικά από την άνεση του σπιτιού σου, αφού έχεις τον δικό σου χώρο, μαζί με όλα όσα χρειάζεσαι, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τον συγχρωτισμό των ξενοδοχείων.

Οικονομία και χαρά

Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι σίγουρα η εξοικονόμηση χρημάτων. Θα ξεχάσεις τι σημαίνει «έξοδα διαμονής» και κατά συνέπεια θα μπορείς να παρατείνεις τις διακοπές σου όσες μέρες θέλεις, αφού ουσιαστικά το βασικό σου έξοδο θα είναι μόνο τα καύσιμα και τα είδη διατροφής.

Ελευθερία κινήσεων

Έχεις την ελευθερία να ταξιδεύεις όποια εποχή του χρόνου θέλεις, όπου θέλεις και αν δεν σου αρέσει εκεί που θα πας, απλώς φεύγεις και πας κάπου αλλού!

διακοπές

Λιγότερες ανέσεις

Από την άλλη, είναι σίγουρο ότι οι ανέσεις που προσφέρει ένα τροχόσπιτο συγκριτικά με ένα ξενοδοχείο είναι σαφώς μικρότερες, αφού ο διαθέσιμος χώρος είναι πολύ πιο περιορισμένος, συν του ότι θα πρέπει να ξεχάσεις τους πλούσιους μπουφέδες, τις πισίνες και όλες τις άλλες παροχές του ξενοδοχειακού τουρισμού…

Υψηλό κόστος αγοράς και συντήρησης

Ένα από τα βασικά μειονεκτήματα είναι το υψηλό κόστος του, που είναι αποτρεπτικός παράγοντας για αγορά, ειδικά στην περίπτωση που δεν κάνεις πολλές μέρες διακοπές. Βέβαια, υπάρχει πάντα και η λύση της ενοικίασης.

Αίσθηση κινδύνου

Λόγω του ότι σταθμεύεις σε μη κατοικημένες και σε πολλές περιπτώσεις απομονωμένες περιοχές, μέσα στη φύση ή κοντά σε κάποια παραλία, υπάρχει πάντα μια αίσθηση ανασφάλειας, γιατί είσαι σε απομονωμένη περιοχή.

Φυσικά, εξυπακούεται ότι η οδήγηση ενός camper van απαιτεί ειδική οδηγική συμπεριφορά, που σημαίνει ότι ξεχνάς επιταχύνσεις, προσπεράσεις και λοιπές… ταρζανιές.

Όπου κι αν πας, όποιο όχημα κι αν επιλέξεις για τις διαδρομές σου, εμείς σου ευχόμαστε να περάσεις αξέχαστες διακοπές, με ξεχωριστές αναμνήσεις και στιγμές!

διακοπές