Η ώρα της άδειας έχει επιτέλους φτάσει και οι μέρες που θα ξεκουραστείς, απολαμβάνοντας τις διακοπές σου με την παρέα που έχεις επιλέξει ή με την οικογένεια είναι μπροστά σου. Όλοι θέλουμε να ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα αυτήν την περίοδο, αλλά σε κάποια πράγματα δεν χωράνε αλλαγές, όπως στην προσοχή που οφείλουμε να επιδεικνύουμε στον δρόμο. Το ότι είμαστε πιο χαλαροί δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνάμε πως όταν οδηγούμε η ασφάλεια είναι αυτή που προέχει.

Αρχικά, δεν πάμε πουθενά χωρίς να φοράμε ζώνη και βέβαια, φροντίζουμε να φορούν και όλοι οι συνεπιβάτες μας. Ακόμα και για να πας από το ξενοδοχείο στη διπλανή παραλία, ναι, η χρήση της είναι υποχρεωτική. Πολύ σημαντικό είναι να σέβεσαι το όριο ταχύτητας, δεν ορίζεται τυχαία άλλωστε! Ιδιαίτερα αν είσαι σε περιοχή που δεν τη γνωρίζεις καλά ή αν οδηγείς απλά στο highway, κράτα τις αποστάσεις σου και δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα. Εξάλλου γιατί να βιαστείς; Διακοπές είσαι!

όριο ταχύτητας

Όσο και αν νομίζεις ότι το multitasking είναι το φόρτε σου, κράτα το για τη δουλειά σου. Οδήγηση και τηλέφωνο δεν πρέπει να συνδυάζονται για κανέναν λόγο. Έχεις άπλετο χρόνο να τα μιλήσεις ή να σερφάρεις μόλις φτάσεις στον προορισμό σου. Το ίδιο ισχύει και για το αλκοόλ. Μπορείς να πιεις όσο θέλεις εκτός τιμονιού, διαφορετικά πάρε ταξί ή δώσε τα κλειδιά σε κάποιον που είναι νηφάλιος και που τον εμπιστεύεσαι. Καλό είναι επίσης σε κάθε διαδρομή να ενυδατώνεσαι, ώστε να διατηρείς τα αντανακλαστικά σου, οπότε πιες άφθονο νερό.

αλκοόλ

Πριν φύγεις από το σπίτι, δεν χρειάζεσαι να κάνεις μετακόμιση. Το πολύ βάρος στο πορτ-μπαγκάζ και στην καμπίνα μπορεί να προκαλέσει «συμπεριφορά» του αυτοκινήτου που θα σε φέρει προ εκπλήξεων. Έχε ακόμα υπόψη ότι θα πρέπει να έχεις μαζί σου ένα ζευγάρι κλειστά παπούτσια για να μπορείς να οδηγείς άνετα. Οι σαγιονάρες σε καμία περίπτωση δεν είναι κατάλληλες για οδήγηση και δεν θα σε βοηθήσουν να έχεις τις αντιδράσεις που πρέπει στον δρόμο.

κλειστά παπούτσια

Οι διακοπές είναι από τις ωραιότερες περιόδους του χρόνου και σε όλους μας αξίζει να τις ζούμε όπως ακριβώς τις έχουμε σχεδιάσει. Κανείς μας δεν θέλει να ασχολείται με ευθύνες και να σπαταλάει τον χρόνο του σε μπελάδες. Γι’ αυτό και η Anytime σου προσφέρει μοναδικά πακέτα καλύψεων, για να αισθάνεσαι την ηρεμία και την ασφάλεια που χρειάζεσαι κάθε στιγμή.