Οι εναλλακτικές ιδέες για το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι τεράστια τάση στην εορταστική διακόσμηση τα τελευταία χρόνια, άσε που στην περίοδο του «εγκλεισμού» αναπτύξαμε όλοι τις DIY ικανότητές μας στο έπακρο. Όλα τα έχουμε δει είναι η αλήθεια, δέντρα από κάθε είδους απίθανο υλικό και σε κάθε απίθανο χρώμα ή σχήμα. Εμείς όμως διαλέξαμε κάποιες ιδέες οι οποίες, εκτός από εύκολες στην εφαρμογή τους είναι και ευφάνταστες και σίγουρα θα κάνουν εντύπωση. Δες λοιπόν και εμπνεύσου!

Για τους… βιβλιοφάγους

Το φανταζόσουν ότι τα αγαπημένα σου βιβλία θα μπορούσαν, αν τοποθετηθούν σωστά, να είναι ένα εναλλακτικό μίνι χριστουγεννιάτικο δέντρο; Κι όμως γίνεται και είναι πανεύκολο! Στοιβάζοντάς τα ανοικτά το ένα πάνω στο άλλο και με σειρά μεγέθους (τα μεγαλύτερα στη βάση) και με συνδετικό υλικό μεταξύ τους την ταινία διπλής όψης, το δεντράκι σου είναι έτοιμο! Μην ξεχάσεις φυσικά το αστέρι στην κορυφή και φυσικά λαμπάκια και γιρλάντες για να το στολίσεις.

χριστούγεννα

Για τους ρομαντικούς

Ένας άδειος τοίχος είναι ο καλύτερος «καμβάς» για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου που θα φτιαχτεί από τις αγαπημένες σου φωτογραφίες και ευχετήριες κάρτες.

χριστούγεννα

Για τους εργασιομανείς

Για σένα που δεν ξεκολλάς από το γραφείο ούτε στις γιορτές και φυσικά δεν έχεις χρόνο να στολίσεις δέντρο στο σπίτι, στόλισέ το τουλάχιστον στη δουλειά, αφού έτσι κι αλλιώς εκεί ξημεροβραδιάζεσαι! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι post-it notes σε διάφορα χρώματα τα οποία θα τοποθετήσεις σε σχήμα τριγώνου που να θυμίζει δέντρο. Κάποια από αυτά μπορείς να τα κόψεις με ψαλίδι σε στρογγυλό σχήμα, σαν μπάλες και… έτοιμο!

χριστούγεννα

Για τους εκκεντρικούς

Μπορούσες να φανταστείς ότι οι χάρτινες συσκευασίες των αυγών θα μπορούσαν να είναι τα υλικά για ένα εναλλακτικό αλλά τόσο ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο; Κι όμως γίνεται! Αρκεί να έχεις χρώματα και… διάθεση! Τα βάφεις λοιπόν σε αποχρώσεις του πράσινου και τα κολλάς στη σειρά το ένα πάνω στο άλλο, ώστε να σχηματίσουν τα «κλαδιά» του δέντρου. Μην ξεχάσεις ότι χρειάζεσαι και μια στρογγυλή επιφάνεια από χαρτόνι ή πολυστερίνη η οποία θα αποτελέσει τη βάση για το δέντρο σου.

χριστούγεννα

Με λίγη λοιπόν φαντασία η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα παίρνει άλλο νόημα, πόσο μάλλον όταν την απολαμβάνεις με τους αγαπημένους σου ανθρώπους και την ασφάλεια που σου χαρίζουν τα προγράμματα κατοικίας της Anytime!