Όλοι συμφωνούμε ότι οι δυσάρεστες οσμές μπορούν γρήγορα να μετατρέψουν ένα όμορφο σπίτι σε έναν χώρο που δεν μας κάνει να νιώθουμε άνετα. Η αντιμετώπιση των δυσάρεστων οσμών, όπως είναι οι μυρωδιές μαγειρέματος, κατοικίδιων ζώων ή και μούχλας, είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσουμε μια ευχάριστη και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Ακολουθούν κάποιες αποτελεσματικές συμβουλές για να εξαλείψεις τις άσχημες μυρωδιές και το σπίτι σου να ευωδιάζει πάντα φρεσκάδα και καθαριότητα!

Προσδιόρισε την πηγή

Το πρώτο βήμα για την εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών είναι ο εντοπισμός της πηγής. Οι άσχημες μυρωδιές κρύβονται συνήθως μέσα στο καλάθι των απλύτων, στα σκουπίδια, σε σημεία με υγρασία ή σε βουλωμένες σωληνώσεις. Αφού εντοπίσεις, λοιπόν, την πηγή του… κακού, μπορείς πιο εύκολα να το αντιμετωπίσεις και να το εξαλείψεις.

Τακτική ρουτίνα καθαρισμού

Κακά τα ψέμματα, όσο πιο τακτικά καθαρίζεις τόσο αποφεύγεις τη συσσώρευση οσμών. Φρόντιζε να πλένεις συχνά κουρτίνες και καλύμματα, γιατί απορροφούν πολύ τις οσμές. Επιπλέον, οι κάδοι απορριμμάτων και απλύτων, τα παπούτσια και οι παπουτσοθήκες, το εσωτερικό του ψυγείου, όπως και τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης των κατοικιδίων πρέπει να πλένονται συχνά για τον ίδιο λόγο. Επίσης, τα στρώματα και τα χαλιά παγιδεύουν και αυτά οσμές με την πάροδο του χρόνου, γι’ αυτό και ένας ετήσιος βιολογικός καθαρισμός θα ήταν μία καλή ιδέα.

Αερίζουμε τακτικά τους χώρους

Το να αερίζουμε τακτικά το σπίτι είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της καλής ποιότητας του αέρα στο εσωτερικό του. Είναι σημαντικό να ανοίγεις καθημερινά για λίγη ώρα τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες για να μπει φρέσκος αέρας. Ο απορροφητήρας στην κουζίνα και το σύστημα εξαερισμού στο μπάνιο βοηθούν ώστε να αντιμετωπίσεις τις μυρωδιές από το μαγείρεμα, αλλά και την υγρασία που προκαλεί δυσοσμία στο μπάνιο.

σπίτι

Φυσικοί «απορροφητές» οσμών

Χρησιμοποίησε φυσικούς τρόπους εξάλειψης οσμών, όπως η μαγειρική σόδα, η κανέλα, το λεμόνι ή το κατακάθι καφέ. Τοποθέτησε μερικά μπολ με αυτές τις ουσίες σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε οσμές, όπως το ψυγείο, οι ντουλάπες ή κοντά σε περιοχές για κατοικίδια.

σπίτι

Αιθέρια έλαια

Τελείωσες με την καθαριότητα; Ώρα να… αρωματίσεις! Αξιοποίησε τη δύναμη των αιθέριων ελαίων χρησιμοποιώντας ένα diffuser με sticks ή ανακάτεψε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο με νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να δημιουργήσεις ένα φυσικό αποσμητικό χώρου! Λεβάντα, εσπεριδοειδή και ευκάλυπτος είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για υπέροχο άρωμα και κάλυψη των οσμών.

Ενσωματώνοντας αυτές τις συμβουλές στη ρουτίνα σου θα δημιουργήσεις μια υπέροχη ατμόσφαιρα που δεν θα είναι μόνο οπτικά ελκυστική, αλλά και αναζωογονητικά αρωματική. Και μην ξεχνάς: για να νιώθουμε άνετα σε ένα σπίτι δεν αρκεί μόνο να είναι αστραφτερό και φιλόξενο αλλά και ασφαλές – και για αυτό εμπιστευόμαστε πάντα τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας της Anytime!