Τον τελευταίο έναν χρόνο, όλοι έχουμε ζήσει αλλαγές στην καθημερινότητά μας, άλλος σε μεγαλύτερο και άλλος σε μικρότερο βαθμό. Ορισμένοι είχαμε την ευκαιρία να «κατεβάσουμε» έστω για λίγο τους ρυθμούς μας, να ανακαλύψουμε σε βάθος τον εαυτό μας και να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας με δημιουργικές δραστηριότητες.

Η επιλογή της φυσικής άσκησης σε μεγαλύτερη συχνότητα, ακόμα και για τις μικρές ανάγκες που μπορούμε να καλύψουμε στη γειτονιά (περίπτερο, φούρνο κ.λπ.), μας ωφέλησε αρκετά και σε συνδυασμό με την περιορισμένη ελευθερία κινήσεων και την εργασία από το σπίτι, πολλοί από εμάς καταλήξαμε να χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο λιγότερο. Αυτή η νέα συνθήκη, όμως, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την κατάλληλη φροντίδα του πιστού μας συντρόφου.

Από τις πιο σημαντικές πρακτικές, προκειμένου να αποφύγουμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις, είναι να βάζουμε μπροστά τη μηχανή του αυτοκινήτου τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο, η μπαταρία παραμένει φορτισμένη και κυκλοφορούν τα υγρά. Το ίδιο ισχύει και για το κλιματιστικό του αυτοκινήτου. Θα πρέπει, δηλαδή, να τίθεται σε λειτουργία, ώστε να μην ξεραίνονται οι σωληνώσεις. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνεται παράλληλα με την εκκίνηση που γίνεται για την μπαταρία.

Πολύ σημαντικό είναι να προστατεύουμε το αυτοκίνητό μας από τις καιρικές συνθήκες. Είτε μιλάμε για δυνατό ήλιο, είτε για βροχή ή ακόμα και για την αναπόφευκτη στην Κύπρο σκόνη, ένα κλειστό ή καλυμμένο πάρκινγκ είναι η ιδανική λύση. Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο, μια αδιάβροχη κουκούλα με εσωτερική επένδυση είναι μια καλή εναλλακτική. Φυσικά, δε θα πρέπει να αμελούμε και το πλύσιμο του αυτοκινήτου, ώστε να διατηρούμε το χρώμα του λαμπερό, αλλά και το εσωτερικό του φρέσκο και καθαρό.

Η υγρασία, ειδικά αν είναι σταθμευμένο σε κλειστό χώρο, είναι εύκολο να τρυπώσει σε κάθε γωνιά του αυτοκινήτου μας. Αφήνοντας ακόμη και δύο από τα παράθυρά του ελάχιστα ανοιχτά, βοηθάμε στην ανανέωση του αέρα μέσα στην καμπίνα.

Τα ελαστικά είναι άλλη μία σημαντική παράμετρος συντήρησης του αυτοκινήτου μας που θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη. Ο συχνός έλεγχος του αέρα των τροχών αποτρέπει τη φθορά τους, εφόσον τα διατηρούμε πάντοτε φουσκωμένα, αλλά και η κίνησή τους ενισχύει την ελαστικότητά τους, σε περίπτωση που η ακινησία πρόκειται να διαρκέσει για μεγαλύτερο διάστημα.

Ανάλογα με τις υποχρεώσεις του, ο καθένας μας έχει προσαρμόσει την καθημερινότητά του με συχνότερη ή αραιότερη χρήση του αυτοκινήτου. Σε κάθε περίπτωση, η σωστή φροντίδα του εξασφαλίζει μεγαλύτερη και ποιοτικότερη διάρκεια ζωής για το όχημα, αλλά και τη δική μας διευκόλυνση και ασφάλεια. Με τα ολοκληρωμένα προγράμματα, τα προσιτά ασφάλιστρα και τις κορυφαίες καλύψεις της Anytime, μπορούμε να επιλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει, για να είμαστε ακόμα πιο ασφαλείς παντού και πάντοτε.