Η απόκτηση της άδειας οδήγησης είναι αναμφίβολα μία από τις «κατακτήσεις» της ζωής μας που μας γεμίζουν χαρά και αυτοπεποίθηση! Αφού γιόρτασες, λοιπόν, την επιτυχία σου ήρθε η ώρα να βγεις στον δρόμο για την πρώτη σου βόλτα. Και φυσικά έχεις ακόμα φρέσκα στο μυαλό σου όσα έχεις μάθει και ανυπομονείς να τα εφαρμόσεις. Γνωρίζεις όμως τι δεν πρέπει να κάνεις ως νέος οδηγός; Αν όχι, μην ανησυχείς, η Anytime είναι εδώ για να σου δώσει κάποια χρήσιμα tips!

Mην ξεκινάς, αν δεν ρυθμίσεις καθρέφτες και κάθισμα

Ως νέος οδηγός είναι πρωταρχικής σημασίας το να νιώσεις άνετα στο νέο σου «σπίτι», γι’ αυτό και πρέπει πάντα να προσαρμόζεις στα μέτρα σου τους καθρέφτες και το κάθισμα πριν ξεκινήσεις να οδηγείς.

νέος οδηγός

Μην ξεχνάς την τυφλή γωνία

Το ότι ρύθμισες στη σωστή θέση τους καθρέφτες δεν σημαίνει ότι πρέπει να βασίζεσαι μόνο σε αυτούς όταν θες να μετακινηθείς αριστερά ή δεξιά, αλλά πρέπει πάντα να γυρνάς και το κεφάλι σου να ελέγχεις προς την πλευρά που θέλεις να μετακινηθείς, γιατί αυτή η… άτιμη η τυφλή γωνία μπορεί να σου κάνει τη ζημιά!

Μην ξεχνάς τις αποστάσεις ασφαλείας

Η απόσταση ακινητοποίησης, δηλαδή τα μέτρα που χρειάζεται να διανύσει ένα όχημα για να σταματήσει, καθορίζεται από πολλούς παράγοντες (όπως η ταχύτητα, το βάρος, τα ελαστικά, η κατάσταση του οδοστρώματος κ.ά.), γι’ αυτό μην ξεχνάς τον γενικό κανόνα: όσο γρηγορότερα κινείσαι τόσο μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας πρέπει να διατηρείς από το μπροστινό όχημα, ειδικά τώρα που, ως νέος οδηγός, τα αντανακλαστικά σου δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί στο μέγιστο.

νέος οδηγός

Μην ξεχνάς το «Ν»

Το σηματάκι αυτό δεν είναι… διακοσμητικό, υπάρχει λόγος που πρέπει να τοποθετείται στο όχημα του νέου οδηγού. Κάνει τους υπόλοιπους οδηγούς να είναι πιο υπομονετικοί μαζί σου, να κρατούν αποστάσεις και να αποφεύγουν απότομες προσπεράσεις και λοιπές επικίνδυνες ενέργειες.

Σε γενικές γραμμές χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία, ώστε σιγά σιγά να αρχίσεις να νιώθεις ασφάλεια στον δρόμο και, μιλώντας για ασφάλεια, μην ξεχνάμε ότι η ασφάλιση του αυτοκινήτου σου στην Anytime θα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στις πρώτες σου βόλτες!