Στα «φόρτε» τους οι εκδρομές στο Τρόοδος αυτήν την περίοδο του χρόνου και δικαιολογημένα, αφού το χειμωνιάτικο τοπίο είναι πραγματικά ειδυλλιακό! Για να είναι όμως η εκδρομή σου ανέμελη και διασκεδαστική, η σωστή οργάνωση και προετοιμασία είναι απαραίτητη και θα σε γλιτώσουν από πολλά ευτράπελα που μπορεί να σου χαλάσουν τη διάθεση. Γι’ αυτό βγάλε χαρτί και μολύβι και κάνε λίστα με τα απαραίτητα που σου προτείνουμε παρακάτω – ή αν σε εξυπηρετεί καλύτερα, κανένα πρόβλημα, κάνε τη λίστα στο κινητό σου!

Τα του αυτοκινήτου

Καταρχάς, εκδρομή στα χιόνια σημαίνει και… οδήγηση στα χιόνια και για να γίνει αυτό είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες, αλλά και να γνωρίζεις πώς τοποθετούνται. Επίσης, η ρεζέρβα και το τρίγωνο ασφαλείας πρέπει να υπάρχουν έτσι και αλλιώς στο αυτοκίνητο, πόσο μάλλον όταν πάμε στα χιόνια, όπως και τα καλώδια φόρτισης της μπαταρίας του αυτοκινήτου σε περίπτωση που –ο μη γένοιτο– μείνεις από μπαταρία. Φυσικά, εξυπακούεται ότι θα φροντίσεις να έχεις επαρκή ποσότητα καυσίμων για παν ενδεχόμενο. Πριν την εκδρομή, εξίσου απαραίτητος είναι και ένας έλεγχος σε ελαστικά, υαλοκαθαριστήρες, φρένα και φώτα.

Εκδρομή χιόνια  αυτοκίνητο

Μην ξεχάσεις…

– Έναν φακό σε περίπτωση που χρειαστεί (χτύπα ξύλο) να αλλάξεις λάστιχα μέσα στη νύχτα.
– Το κουτί πρώτων βοηθειών με όλα τα βασικά φάρμακα πρώτης ανάγκης.
– Το αντανακλαστικό γιλέκο, γιατί επισημαίνει τη θέση σου.
– Ένα power bank για το κινητό, γιατί πάντα θα υπάρξει αυτός που θα μείνει από μπαταρία και θα στο ζητήσει.
– Θερμαντικά σνακ –ναι, καλά διαβάζεις!– «θερμαντικά σνακ», όπως η σοκολάτα και οι ξηροί καρποί που λόγω των θερμίδων που περιέχουν μας βοηθούν να κάνουμε καύσεις και να παραμένουμε ζεστοί.
– Ζεστά χειμωνιάτικα ρούχα και μπότες, για να κρατήσει το παιχνίδι στο χιόνι όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πάνω από όλα όμως χρειάζεσαι την καλή σου διάθεση και φυσικά την ασφάλεια της Anytime για το αυτοκίνητό σου!