Η Άνοιξη, η πιο ωραία εποχή του χρόνου είναι εδώ και μας γεμίζει με τα πιο ωραία συναισθήματα. Ο αέρας που πνέει είναι διαφορετικός, κουβαλάει αρώματα από τη γη που ξυπνάει και μας δημιουργεί τη διάθεση να συμμετέχουμε σ’ αυτήν την αλλαγή φέρνοντας τη φύση κοντά μας! Ακόμη και αν δεν έχουμε μεγάλο σπίτι με κήπο, σίγουρα έχουμε ένα μπαλκόνι που μπορεί να φιλοξενήσει φυτά και λουλούδια και να ομορφύνει τη ζωή μας! Σας δίνουμε μερικές ιδέες για να μετατρέψετε ακόμη και το πιο μικρό μπαλκόνι σε μια πράσινη όαση.

Βάλτε χρώμα με λουλούδια

Βάψτε τον τοίχο του μπαλκονιού σε ένα απαλό χρώμα της αρεσκείας σας και τοποθετήστε ραφάκια είτε από αυτά που βιδώνουν στον τοίχο είτε από αυτά που στέκονται και γεμίστε τα γλάστρες με εποχιακά λουλούδια από όλα τα χρώματα! Αν θέλετε φυσικό πράσινο χρώμα, απλώς τοποθετήστε στον τοίχο ωραία ξύλινα πάνελ και φυτέψτε σε μεγάλες γλάστρες αναρριχητικά φυτά αφήνοντας τη φύση να αναλάβει δράση και να μεταμορφώσει το μπαλκόνι σας σε μια καταπράσινη δροσερή γωνιά, όπου θα απολαμβάνετε το καφεδάκι σας καθημερινά!

Κάκτοι με άποψη

Αν σας αρέσει το πράσινο, αλλά δεν έχετε πολύ χρόνο για περιποίηση, ποτίσματα, κλαδέματα φυτών, απλώς επενδύστε σε όμορφα κακτοειδή φυτά που δε θέλουν σχεδόν καθόλου πότισμα. Αν θέλετε να δημιουργήσετε περισσότερη ατμόσφαιρα, τοποθετήστε ωραίες πέτρες σε διάφορα μεγέθη και λαμπάκια για το βράδυ που θα δημιουργούν ωραίες φωτοσκιάσεις ταξιδεύοντάς σας σε μέρη εξωτικά…

Ευωδιαστές στιγμές

Αν λατρεύετε τις υπέροχες μυρωδιές των φυτών, δεν έχετε παρά να δημιουργήσετε έναν ευωδιαστό ανθόκηπο με λουλούδια και βότανα αρωματικά. Μια υπέροχη γαρδένια σε γλάστρα, ένα γιασεμί, μια τριανταφυλλιά, αλλά και γλάστρες πολλές με βασιλικό, λεβάντα και μέντα είναι όλα όσα χρειάζεστε ώστε το μπαλκόνι σας να γίνει ο πιο αγαπημένος χώρος του σπιτιού!

Και επειδή το σπίτι μας είναι πολύτιμο και μοναδικό και ό,τι έχουμε σε αυτό έχει για εμάς αξία, είναι σημαντικό να το προφυλάσσουμε από κάθε κίνδυνο με μία ασφάλιση κτιρίου ή και περιεχομένου από την Anytime.