Στην Κύπρο το καλοκαίρι πάντα έρχεται νωρίς, γι’ αυτό και όσο ο καιρός είναι ακόμη ανοιξιάτικος είναι ευκαιρία να ασχοληθείς με τη διαμόρφωση του κήπου ή της βεράντας σου, ώστε να φτιάξεις το τέλειο περιβάλλον για να απολαύσεις χαλαρές στιγμές στη λιακάδα!

Απαραίτητη προϋπόθεση για να φτιάξεις ένα ιδανικό outdoor σκηνικό είναι βεβαίως να διαλέξεις τα κατάλληλα έπιπλα και σε αυτό θα σε βοηθήσουν τα παρακάτω tips.

Σκέψου πριν αγοράσεις

Καταρχάς, το πρώτο που πρέπει να σκεφτείς πριν προβείς σε οποιαδήποτε αγορά είναι το τι θέλεις να κάνεις στον χώρο που θα φτιάξεις. Φαντάζεσαι ατέλειωτο άραγμα και chill out σε αναπαυτικά μαξιλάρια; Θέλεις έναν άνετο χώρο στη βεράντα ή τον κήπο σου για να τρως μαζί με τους φίλους ή την οικογένειά σου; Ή μήπως θες έναν χώρο για να φιλοξενήσει τα καλοκαιρινά parties σου; Ανάλογα, λοιπόν, με τη χρήση αλλάζουν και τα έπιπλα που θα χρειαστείς.

Τip: μέτρησε τις διαστάσεις του χώρου, πριν πας στο κατάστημα.

κήπος

Μελέτησε τις διαθέσιμες επιλογές

Μία σημαντική παράμετρος που πρέπει να λάβεις υπόψη για να επιλέξεις έπιπλα εξωτερικού χώρου είναι ότι αυτά «ταλαιπωρούνται» πολύ περισσότερο από τα έπιπλα που έχεις στο σαλόνι σου και αυτό γιατί εκτίθενται στον ήλιο, τον αέρα και τη βροχή που τα διαβρώνουν πολύ πιο γρήγορα. Επομένως, καλύτερα να προτιμήσεις καλής ποιότητας ανθεκτικά υλικά και ας βάλεις λίγο παραπάνω το χέρι στην τσέπη.

Ας δούμε όμως τι επιλογές υπάρχουν: αρχικά, το αλουμίνιο και το PVC είναι υλικά ελαφριά, αντισκωριακά και σχετικά οικονομικά, που καθαρίζονται και μεταφέρονται εύκολα. Από την άλλη, το ατσάλι και το μασίφ μέταλλο έχουν βαρύ σκελετό αλλά και μεγαλύτερη αντοχή. Αν θες, για παράδειγμα, μία τραπεζαρία που να αντέχει στον αέρα, αποτελούν σίγουρα ιδανική επιλογή. Από τις πιο ανθεκτικές επιλογές είναι το rattan και το wicker, υλικά που συνδυάζουν άνεση και στιλ και είναι παντός καιρού. Αν πάλι είσαι fun του ξύλου, πρέπει να έχεις υπόψη ότι, εξαιρώντας τη διαχρονική του κομψότητα, το σταδιακό ξεθώριασμά του από τον ήλιο είναι ένα θεματάκι, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και να δημιουργεί ενδιαφέρουσες αποχρώσεις – και αν τελικά το επιλέξεις, μην ξεχνάς την επάλειψή του μετά από κάποια χρόνια με το ειδικό προϊόν που επαναφέρει τη φυσική υγρασία στο εσωτερικό του (θα το βρεις στα χρωματοπωλεία).

κήπος

Κεφάλαιο υφάσματα

Επιλέγοντας μαξιλάρια, μην ξεχάσεις ότι πρέπει να διαλέξεις υφάσματα που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για εξωτερική χρήση, τα οποία τον χειμώνα είναι καλό να τα αποθηκεύεις ή να τα βάζεις σε νάιλον καλύμματα, ώστε να παρατείνεις όσο το δυνατόν περισσότερο τη διάρκεια ζωής τους.

Μην ξεχνάς τέλος ότι το σπίτι είναι το καταφύγιο και ο παράδεισός σου μόνο όταν αισθάνεσαι ασφάλεια μέσα σε αυτό και αυτό μπορείς να σ’ το εξασφαλίσει μόνο η ασφάλιση κατοικίας στην Anytime!