Αν αυτό το καλοκαίρι πήρες τα όρη και τα βουνά, σίγουρα το αμάξι σου επιστρέφοντας δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Αν συμφωνείς, δες τι πρέπει να κάνεις για να το «φροντίσεις» και να βρει τη λάμψη που είχε πριν από τις διακοπές.

διακοπές

Αφαίρεσε τα περιττά

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις μόλις γυρίσεις σπίτι είναι να αφαιρέσεις τη σχάρα ή την μπαγκαζιέρα και τη βάση μεταφοράς ποδηλάτων, ώστε να είναι πιο εύκολο μετά να καθαρίσεις το αυτοκίνητο σωστά. Επίσης, μην ξεχάσεις να αδειάσεις από το πορτ μπαγκάζ όλα τα αξεσουάρ παραλίας που σίγουρα έχεις… ξεχάσει μέσα και τώρα απλώς πιάνουν χώρο – άσε που σου προκαλούν και μελαγχολία, αφού τελείωσαν οι διακοπές!

Τέλος, επειδή το αυτοκίνητό σου λογικά θα πέρασε πολλές ώρες κάτω από τη σκιά των δέντρων, μην αμελήσεις να ελέγξεις τη μικρή σχάρα που υπάρχει κάτω από τους υαλοκαθαριστήρες, όπου μαζεύονται πάντα φύλλα και πευκοβελόνες και πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν για να μη βουλώσει το φίλτρο αέρα.

διακοπές

Κάνε τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο

Έλεγξε τη στάθμη του υγρού των φρένων, τα ελαστικά για συμπλήρωση αέρα και τους υαλοκαθαριστήρες που, αν έχουν φθαρεί, πρέπει να αντικατασταθούν για να είσαι έτοιμος/η για τα πρωτοβρόχια. Σημαντική είναι και η ανανέωση του φαρμακείου, που τέτοια εποχή εκτέθηκε παρατεταμένα σε υψηλές θερμοκρασίες.

διακοπές

Ώρα για καθαριότητα

Εσύ χόρτασες θάλασσα, ήρθε τώρα και η ώρα του αυτοκινήτου σου να κάνει το… μπανάκι του! Άμμος, αλάτι, σκουπιδάκια από σνακς και ένα σωρό άλλα απομεινάρια των διακοπών πρέπει να αφαιρεθούν και να καθαριστεί εξονυχιστικά το αυτοκίνητο μέσα – έξω για να ξαναγίνει «κατοικήσιμο» και να αρχίσει τις εντός πόλης διαδρομές του.

Βέβαια, για να είναι πλήρης η προετοιμασία του αυτοκινήτου σου για το φθινόπωρο που είναι προ των πυλών, η ασφάλειά του στην Anytime χρειάζεται να είναι το πρώτο σου μέλημα, αφού έτσι έχεις σίγουρα ασφαλείς μετακινήσεις και επιστρέφεις άνετα και ωραία στην καθημερινότητά σου εντός πόλεως!