Η οδική ασφάλεια είναι ζητούμενο για όλους όσους κυκλοφορούμε στον δρόμο καθημερινά, αλλά πόσο καλά γνωρίζουμε αλήθεια τους βασικούς κανόνες της; Η Anytime, έχοντας πάντα ως στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση στα θέματα οδικής ασφάλειας, έχει αναπτύξει σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα την καμπάνια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τίτλο «Οι αριθμοί αλλάζουν», η οποία ανοίγει την «καυτή» συζήτηση για το κατά πόσο ο καθένας από εμάς γνωρίζει και τηρεί τους κανόνες, αλλά και για το πώς μπορούμε στην πράξη να αλλάξουμε τις κακές οδηγικές μας συνήθειες. Απώτερος στόχος, η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων!

Λέμε ΝΑΙ σε μια καλύτερη οδηγική κουλτούρα!

Το όραμα λοιπόν της Anytime για μεγαλύτερη οδική ασφάλεια έβαλε το κοινό στη διαδικασία να… θυμηθεί ότι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δημιουργήθηκε για το δικό μας καλό, γι’ αυτό και πρέπει να τον τηρούμε ευλαβικά και χωρίς ζαβολιές! Σεβόμαστε τους φωτεινούς σηματοδότες, τα σήματα προτεραιότητας, τις διαβάσεις πεζών. Οι προσπεράσεις σε σημεία χωρίς ορατότητα και όταν υπάρχει διπλή διαχωριστική γραμμή είναι απαγορευτικές, όπως και η οδήγηση στη ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης). Κρατάμε πάντα αποστάσεις ασφαλείας, σταματάμε πάντα στο STOP, φοράμε πάντα ζώνη ασφαλείας ή κράνος. Το κάπνισμα, το αλκοόλ και η χρήση του κινητού δεν είναι απλά απαγορευτικά αλλά επικίνδυνα, αφού αποδεδειγμένα πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες να εμπλακούμε σε ατύχημα. Η μαζική συμμετοχή του κοινού στις εκδηλώσεις που η Anytime διoργάνωσε για αυτόν τον σκοπό αποτελούν ένα πρώτο βήμα, μία δέσμευση για όλους μας ότι θα βελτιώσουμε συνειδητά τις συνήθειές μας στον δρόμο.

Διαρκής εξέλιξη της οδηγικής συμπεριφοράς

Οδηγική υπευθυνότητα δεν είναι απλά η τήρηση του Κ.Ο.Κ. Είναι όταν φροντίζουμε όχι μόνο να οδηγούμε εμείς σωστά, αλλά να προβλέπουμε και τα λάθη των άλλων. Όταν προσαρμόζουμε την οδήγησή μας ανάλογα με τις περιστάσεις (π.χ. να μειώνουμε την ταχύτητά μας όταν οδηγούμε υπό βροχή). Όταν οδηγούμε με τρόπο που μειώνει όσο το δυνατόν περισσότερο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Είναι εν ολίγοις η οδήγηση με σύνεση, ευαισθησία και ψυχραιμία, ώστε να συμβάλλουμε και εμείς στην καλλιέργεια μιας πιο υγειούς οδηγικής κουλτούρας που, εκτός των άλλων, θα οδηγήσει και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων! Επιπλέον, να μην ξεχνάμε και το Smart Drive app, ένα τρομερά χρήσιμο εργαλείο που δημιουργήθηκε από την Anytime για να ελέγχει και να επιβραβεύει τη σωστή οδηγική μας συμπεριφορά.Οδική ασφάλεια