Ο Μάιος μας έφτασε και η Κύπρος μας αρχίζει να αλλάζει χρώματα και διάθεση και να προετοιμάζεται σιγά σιγά για ένα ακόμη αγαπημένο, μακρύ, ζεστό καλοκαίρι.
Γι’ αυτό ο μήνας αυτός είναι ο ιδανικός για να προετοιμάσουμε το εξοχικό μας σπίτι, στο βουνό ή τη θάλασσα αφού σύντομα θα το επισκεπτόμαστε όλο και πιο συχνά. Τι κάνουμε όμως ακριβώς; Ας τα πάρουμε με τη σειρά!

Καθαριότητα και επισκευές
Το πιο σημαντικό πριν από κάθε απόπειρα ανανέωσης της διακόσμησης είναι να ανοίξουμε και να αερίσουμε καλά τον χώρο, να καθαρίσουμε το σπίτι μέσα έξω. Ειδικά τα παράθυρα που μας χαρίζουν τη θέα προς τα έξω. Καλό είναι να κάνουμε αυτό το διάστημα και όλες τις μικροεπισκευές που πάντα αμελούμε ώστε να είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί την οικογένεια και τους φίλους μας και να μην τρέχουμε να λύσουμε προβλήματα ενώ έχουμε προετοιμαστεί για διακοπές. Και φυσικά κάνουμε όλες τις διαδικασίες για να έχουμε καλή σύνδεση με το internet αφού πλέον οι απαιτήσεις της ζωής μας μας θέλουν να είμαστε παρόντες στον φυσικό αλλά και τον ψηφιακό κόσμο. (Αρκεί να μην το παρακάνουμε με τον δεύτερο!)

Εξοχικό

Έμφαση στη βεράντα/αυλή
Τις πιο ωραίες στιγμές μας σε ένα εξοχικό τις περνάμε… έξω από αυτό! Η βεράντα και η αυλή -αν διαθέτει- είναι τα πιο σημαντικά σημεία και σε αυτά θα πρέπει να επενδύσουμε χρόνο και ιδέες. Ανανέωση κατ’ αρχήν στα φυτά μας που συμβάλλουν στην όμορφη ατμόσφαιρα, στα έπιπλα εξωτερικού χώρου που ίσως θέλουν αλλαγή ή και απλώς νέα μαξιλαράκια για να μοιάζουν σαν καινούργια. Μια τέντα για τις πολύ ζεστές μέρες είναι πάντα μια καλή επιλογή. Ακόμη μια αναπαυτική αιώρα θα δώσει μια άλλη διάσταση στον χώρο ενισχύοντας τη διάθεση για ξεκούραση και χαλάρωση. Κι αν υπάρχουν ενοχλητικά κουνούπια στην περιοχή εννοείται ότι προετοιμαζόμαστε με όλα όσα θα τα… αποθαρρύνουν και θα τα απομακρύνουν από τα όμορφα καλοκαιρινά μας βράδια.

Χρώμα καλοκαιρινό
Στα εξοχικά ταιριάζουν καλύτερα οι απαλές, παστέλ αποχρώσεις που ξακουράζουν το μάτι και δημιουργούν διάθεση χάλαρωσης. Συνδυασμένες οι παστέλ με γαλάζιες και μπλε πινελιές σε ένα εξοχικό κοντά στη θάλασσα και με πράσινες ή φωτεινές κίτρινες σε ένα εξοχικό στο βουνό, σε μικροαντικείμενα του σπιτιού, ριχτάρια, χαλάκια, κουρτίνες και σκεπάσματα αναζωογονούν πραγματικά τον χώρο. Αλλά για να έχουμε συνεχή αίσθηση εξοχής και φύσης καλό είναι να έχουμε τα παράθυρα ανοιχτά (χωρίς παντζούρια ή κουρτίνες) για να απολαμβάνουμε τα φυσικά χρώματα. Αυτό βέβαια μόνο στις ώρες που μας επιτρέπει ο ήλιος!

Εξοχικό

Το καλοκαίρι έχει γεύση
Αν το εξοχικό μας δεν είναι πολύ κοντά σε πόλη ή χωριό και δεν θέλουμε να πηγαινοερχόμαστε στα κοντινά ή μακρινά σούπεμαρκετ καλό είναι να κάνουμε από πριν τη λίστα με τρόφιμα, ροφήματα, ποτά – όλα μακράς διαρκείας και να τα «στοκάρουμε» στα πεντακάθαρα ντουλάπια μας. Το ίδιο κάνουμε και με απορρυπαντικά και είδη καθαρισμού για να έχουμε τα πάντα κοντά μας όποτε τα χρειαζόμαστε. Αν έχουμε καταψύκτη φροντίζουμε να τον γεμίσουμε με τα τρόφιμα (κρέατα/ ψάρια/ κατεψυγμένα λαχανικά κλπ) για να είμαστε πανέτοιμοι όταν θα πρέπει να μαγειρέψουμε για τους αγαπημένους μας. Και βέβαια εννοείται ότι φρέσκα φρούτα και λαχανικά αγοράζουμε από τους ανθρώπους της περιοχής, στηρίζοντας έτσι και την τοπική κοινωνία!

Εξοχικό

Ασφάλεια;
Στο εξοχικό μας πρέπει να νιώθουμε όσο ασφαλείς νιώθουμε και στο σπίτι μας στην πόλη. Γι’ αυτό φροντίζουμε να είναι ασφαλές από κάθε κίνδυνο ενώ βέβαια εενοείται πως το ασφαλίζουμε από κάθε κίνδυνο στην ANYTIME. Απλώς μπαίνουμε στο anytimeonline.com.cy και με τον πιο εύκολο κι απλό τρόπο ασφαλίζουμε το εξοχικό μας σε 5 μόνο λεπτά κι έχουμε άμεσα στο email μας το συμβόλαιο!