Η υγρασία στο μπάνιο είναι ένα πρόβλημα που «ταλαιπωρεί» πολλά σπίτια και μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη μούχλας, ξεφλούδισμα στους τοίχους, ακόμα και δομική βλάβη, εάν αφεθεί ανεξέλεγκτη. Ωστόσο, με μερικές απλές κινήσεις μπορείς να την εξαλείψεις αποτελεσματικά και να δημιουργήσεις ένα πιο άνετο και υγιεινό περιβάλλον στο μπάνιο σου. Οι τρόποι που θα γίνει αυτό;

Ο καλός αερισμός είναι το κλειδί
Βεβαιώσου ότι το μπάνιο σου αερίζεται σωστά και τακτικά, ώστε να αποβάλλεται η υγρασία. Ένα καλό σύστημα εξαερισμού θα βοηθούσε πολύ, ειδικά αν χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια και μετά το ντους. Εάν το μπάνιο σου δεν έχει παράθυρο, η συγκεκριμένη λύση είναι επιτακτική για την αποφυγή συσσώρευσης υγρασίας.

Διατήρησε τις επιφάνειες στεγνές
Σκούπισε τις υγρές επιφάνειες, όπως τοίχους ντους, πάγκους και δάπεδα, μετά από κάθε χρήση. Το στάσιμο νερό μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα υγρασίας στο μπάνιο, επομένως όσο πιο συχνά το απομακρύνεις τόσο απομακρύνεται και η πιθανότητα να έχεις υγρασία και μούχλα στο μπάνιο σου – τόσο απλά!

μπανιο

Στεγανοποίησε διαρροές και ρωγμές
Έλεγξε για τυχόν διαρροές ή ρωγμές στους τοίχους, τα πατώματα και τα υδραυλικά του μπάνιου. Ακόμα και μικρές διαρροές μπορούν να συμβάλουν σε αυξημένα επίπεδα υγρασίας. Σφράγισε τυχόν κενά ή ρωγμές με στεγανωτικό για να αποτρέψεις τη διείσδυση υγρασίας στους τοίχους και την πρόκληση ζημιάς.

Χρησιμοποίησε έναν αφυγραντήρα
Ένας μικρός αφυγραντήρας στο μπάνιο θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας από τον αέρα. Οι αφυγραντήρες είναι πολύ χρήσιμοι σε μπάνια με κακό αερισμό και ιδιαίτερα σε κλίματα με υψηλά επίπεδα υγρασίας, όπως είναι της Κύπρου.

μπανιο

Αύξησε τη ροή αέρα
Βελτίωσε τη ροή αέρα στο μπάνιο σου κρατώντας την πόρτα ανοιχτή όποτε είναι δυνατόν. Αυτό επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα και αποτρέπει την παγίδευση υγρασίας στο δωμάτιο.

Εφαρμόζοντας αυτές τις απλές αλλά αποτελεσματικές τακτικές θα περιορίσεις αισθητά το πρόβλημα της υγρασίας και τις δυσάρεστες επιπτώσεις του.

Για να εξασφαλίσεις όμως επιπλέον προστασία από κάθε είδους ζημιά στο σπίτι, μην διστάσεις να εμπιστευτείς τα ασφαλιστικά προγράμματα κατοικίας της Αnytime!