Οι πολυπόθητες διακοπές πλησιάζουν και αυτό το καλοκαίρι και αργά ή γρήγορα θα μπορέσεις να φύγεις για μερικές μέρες, να ξεσκάσεις επιτέλους! Όσο εσύ, όμως, περιμένεις με ανυπομονησία τη μέρα που θα αναχωρήσεις, κάποιοι άλλοι μπορεί να καραδοκούν για μια πιθανή «επίσκεψη» στο σπίτι σου. Γι’ αυτό, πριν κλείσεις την πόρτα πίσω σου, θυμήσου να προετοιμαστείς κατάλληλα, ώστε να τους αποτρέψεις.

Κλείδωσε καλά!
Το βασικότερο όλων είναι να κλειδώσεις καλά όλες τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού, από την κεντρική είσοδο, μέχρι και το παραθυράκι στο WC. Ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να αξιοποιηθεί οποιοδήποτε άνοιγμα. Διπλές κλειδαριές, σύρτες και άλλα σχετικά μέτρα ασφαλείας, θα κάνουν το έργο των διαρρηκτών ακόμα πιο δύσκολο και θα το σκεφτούν καλύτερα πριν συνεχίσουν.

Συναγερμός/Φώτα
Αν δεν έχεις σύστημα συναγερμού, ίσως ήρθε η ώρα να αποκτήσεις. Υπάρχουν αρκετά οικονομικές επιλογές στην αγορά που μπορούν να σου εγγυηθούν ότι η λειτουργία τους θα αποτελέσει σημαντικό ανασταλτικό παράγοντα μιας πιθανής διάρρηξης. Το ίδιο ισχύει για τα συστήματα ρύθμισης φωτισμού με χρονοδιακόπτη που βοηθούν να φαίνεται ότι το βράδυ κάποιος είναι στο σπίτι.

Αυλή ή Μπαλκόνι
Αν έχεις πολλά πράγματα στην αυλή σου, προσπάθησε λίγο να τα αραιώσεις, γιατί μπορεί να λειτουργήσουν ως κρυψώνες μέχρι να καταφέρουν οι διαρρήκτες να φτάσουν στον στόχο τους. Αν μένεις σε όροφο κοντά στο ισόγειο, φρόντισε να μην υπάρχει οποιοδήποτε αντικείμενο τριγύρω που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «σκαλοπάτι» για το μπαλκόνι σου.

Social Media & Αλληλογραφία
Δεν χρειάζεται να ξέρει όλος ο κόσμος πότε θα φύγεις και πόσες μέρες θα λείπεις. Ειδικά το να το δημοσιοποιήσεις στα social media δεν είναι ό,τι καλύτερο, αφού μπορεί η πληροφορία να φτάσει στον οποιοδήποτε. Ενημέρωσε, όμως, κάποιον έμπιστο συγγενή ή γείτονα, για να έχει το νου του, αλλά και για να αδειάζει το κουτί της αλληλογραφίας σου. Το γεμάτο γραμματοκιβώτιο υποδηλώνει ότι το σπίτι δεν κατοικείται για καιρό.

Χρήματα/Αντικείμενα αξίας
Αφήνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι, όπως κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ λείπεις, αυξάνεις τις πιθανότητες να τα χάσεις! Στην περίπτωση που καταφέρει κάποιος τελικά να διαρρήξει τον χώρο σου, είναι τα πρώτα που θα αναζητήσει.

Πάρκινγκ
Δάνεισε τη θέση πάρκινγκ του σπιτιού σου σε έναν φίλο ή γείτονα. Οι διαρρήκτες είναι ιδιαιτέρως παρατηρητικοί και μπορεί να αντιληφθούν ότι λείπεις από την άδεια θέση. Αν δουν, όμως, ότι υπάρχει κινητικότητα, τότε θα το σκεφτούν ξανά πριν να επιχειρήσουν οτιδήποτε.

Οι ξένοιαστες διακοπές είναι ένα βήμα πιο κοντά σου, αρκεί να φροντίσεις μερικές λεπτομέρειες που θα προφυλάξουν το σπίτι σου, για να γυρίσεις σ’ αυτό και να βρεις τη γαλήνη που χρειάζεσαι. Στην Anytime ακούμε τις ανάγκες σου και γι’ αυτό κάνουμε τη διαφορά και στην ασφάλιση κατοικίας, με απλές διαδικασίες, ξεκάθαρους όρους και προσιτά ασφάλιστρα, για να προστατέψεις την περιουσία σου όπως πρέπει.