Το φθινόπωρο, ημερολογιακά τουλάχιστον, είναι εδώ και για να μπεις στο κλίμα και να μαζευτεί το μυαλό σου από… ακρογιαλιές – δειλινά, σου προτείνουμε ιδέες ανανέωσης του χώρου σου με βάση τη χρωματική παλέτα της εποχής.

Φθινόπωρο

Από το “home away” στο “home sweet home”

Ακόμα και αν το σκεφτούμε από άποψη καθαρά ψυχολογική, τα χρώματα είναι ο πιο εύκολος τρόπος αλλαγής της διάθεσής μας και η μεταμόρφωση του χώρου μας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά. Γι’ αυτό και σου προτείνουμε να αποχαιρετίσεις τις αποχρώσεις του λευκού και του μπλε και να πεις ναι στο φθινοπωρινό mood board. Ποιο είναι αυτό; Ένα θα σου πούμε: αγαπά τα ζεστά και θερμά χρώματα, όπως το καφέ, το πορτοκαλί και το κόκκινο και φυσικά όλες τους τις αποχρώσεις!

Φθινόπωρο

Μικρές εφαρμογές γεμάτες χρώμα

Και ναι, διαλέξαμε τη χρωματική παλέτα στην οποία θα κινηθούμε και νιώθουμε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτές τις μικρές αλλαγές που θα σηματοδοτήσουν μια διαφορετική εποχή αλλά και μια ανανέωση του χώρου μας επηρεάζοντας θετικά και τη διάθεσή μας. Όμως, πού μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτά τα πιο φθινοπωρινά χρώματα; Μία καλή ιδέα είναι στο καθιστικό: ένας τοίχος στο χρώμα της ώχρας ή του σάπιου μήλου ή μερικά ριχτάρια και μαξιλάρια στις αποχρώσεις του καφέ θα κάνουν αμέσως την ατμόσφαιρα πιο cosy και «χουχουλιάρικη». Μία άλλη ιδέα πάλι μας εγγυάται… όνειρα γλυκά, αφού τα γήινα χρώματα στο υπνοδωμάτιο, σε σεντόνια, καλύμματα και κουρτίνες, αποτελούν ιδανική επιλογή. Όσο για την κουζίνα σου; Υιοθέτησε το καρό που «φωνάζει» φθινόπωρο και θα το βρεις σε πληθώρα από αξεσουάρ: σουπλά, πετσέτες, τραπεζομάντηλα κ.λπ.

Φθινόπωρο

…και υλικά της φύσης

Τι είναι, ωστόσο, αυτό το κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά στη φθινοπωρινή μας διακόσμηση; Όπως πάντα, οι μικρές πινελιές! Συνθέσεις με αποξηραμένα λουλούδια και στοιχεία της φύσης, όπως κλαδιά και κουκουνάρια, είναι “must” και για να κάνεις το σπίτι σου να μυρίσει φθινόπωρο –κυριολεκτικά!– μπορείς να χρησιμοποιήσεις ποτ πουρί ή κεριά με άρωμα κανέλας ή pumpkin spice.

Και φυσικά, επειδή κάθε αλλαγή εποχής πρέπει να μας βρίσκει προετοιμασμένους για κάθε ενδεχόμενο, μην αμελήσεις να ενημερωθείς για τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας που σου προσφέρει η Anytime!