Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, λένε και στη γυμναστική ισχύει χωρίς αμφιβολία. Από τη στιγμή που θα πάρουμε την απόφαση να ασκηθούμε, θα βρεθεί ο τρόπος όπου κι αν είμαστε. Ανάμεσα στις διάφορες νέες συνήθειες που αποκτήσαμε μέσα στο σπίτι, με αφορμή τις περιόδους καραντίνας, είναι και η γυμναστική.

Για κάποιους πιο εντατική και για άλλους πιο ήπια, η φυσική άσκηση είναι απαραίτητη για την καλή σωματική και ψυχική μας υγεία. Όταν δεν έχεις τον χρόνο ή τη διάθεση να βγεις από το σπίτι, ο προσωπικός σου χώρος είναι μια πολύ καλή επιλογή, αρκεί να ακολουθήσεις μερικά απλά βήματα.

Αν έχεις στυλ, τα έχεις (σχεδόν) όλα. Το κατάλληλο outfit θα σε βοηθήσει να μπεις στο πνεύμα της γυμναστικής, θα νιώθεις άνετα μέσα σ’ αυτό την ώρα που κάνεις τις ασκήσεις σου και θα σου φτιάξει τη διάθεση. Εννοείται ότι κάθε φορά πριν ξεκινήσεις, δεν πρέπει να παραλείπεις την προθέρμανση. Ένα καλό ζέσταμα είναι απαραίτητο, για να αποφύγεις τραυματισμούς, όποιο είδος γυμναστικής κι αν επιλέξεις.

Αν ξεκινήσεις την άσκηση στο σπίτι σήμερα, καλό θα ήταν να μην περάσει πολύς καιρός μέχρι την επόμενη φορά. Το πρόγραμμα και η συνέπεια σ’ αυτό είναι σημαντικό να υπάρχουν, για να έχει αποτέλεσμα η προσπάθειά σου. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πιέζεις τον εαυτό σου. Θέσε εφικτούς στόχους με βάση τον χρόνο που έχεις να διαθέσεις και συμβουλέψου κάποιον ειδικό για το τι πρέπει να κάνεις και κάθε πότε.

Διαμορφώνοντας ένα σημείο του σπιτιού σου ανάλογα, θα έχεις τον χώρο που χρειάζεσαι, για να κάνεις τη δουλειά σου σωστά. Η καλή οργάνωση θα σε ενθαρρύνει περισσότερο να διατηρήσεις τον ενθουσιασμό σου και να νιώσεις ότι ξεφεύγεις. Εξίσου σημαντικό είναι, την ώρα που επιλέγεις να ασκηθείς, να μη σου αποσπούν την προσοχή. Βάλε το κινητό στο αθόρυβο, κλείσε τηλεόραση και υπολογιστή και ζήτα από τα άλλα άτομα του σπιτιού να μη σε ενοχλήσουν.

Όλα τα σώματα δεν είναι τα ίδια, επομένως ούτε οι ανάγκες τους. Άκου το σώμα σου, κάνε διάλειμμα όποτε νιώθεις ότι δεν πάει άλλο και κατέβασε ρυθμούς. Επίσης, μην ξεχνάς ότι η γυμναστική από μόνη της δεν κάνει θαύματα. Φρόντισε να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή, να ξεκουράζεσαι και να κοιμάσαι αρκετά και τότε θα δεις πραγματική βελτίωση και στο σώμα και στην ψυχολογία σου.

Για να πετύχεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, συνδύασε την άσκηση στο σπίτι με λίγο περπάτημα ή τρέξιμο εκτός. Ο φρέσκος αέρας και η αλλαγή του σκηνικού θα σε αναζωογονήσουν. Μπορείς ακόμα να δοκιμάσεις να κάνεις το πρόγραμμά σου με παρέα. Ο ένας θα παροτρύνει τον άλλο, η ώρα θα περάσει πιο ευχάριστα και θα είστε πιο παραγωγικοί μαζί.

Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας μέσα στην καθημερινότητα, εκεί όπου μπορούμε να αφιερώσουμε κάθε στιγμή στον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας. Όπως κι αν επιλέξουμε να αξιοποιήσουμε τον χρόνο που έχουμε μέσα σ’ αυτό, αυτό που όλοι αναζητούμε είναι η ζεστασιά και η ασφάλεια. Γι’ αυτό και η Anytime κάνει τη διαφορά και στην ασφάλεια κατοικίας, προσφέροντας πλήρη προγράμματα βασισμένα στις ανάγκες του καθενός.