Η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνουμε Χριστούγεννα αν δεν μαζευτεί όλη η οικογένεια σπίτι για το παραδοσιακό γεύμα και το άνοιγμα των δώρων! Γι’ αυτό και οι περισσότεροι, ό,τι και να έχουμε κανονίσει, συνήθως εκείνη η μέρα μας βρίσκει στο σπίτι. Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορούμε να κάνουμε αυτήν την έτσι και αλλιώς ξεχωριστή μέρα ακόμα πιο ενδιαφέρουσα για μικρούς και μεγάλους.

Εν αρχή ην… το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ναι, ισχύει ότι οι ισοπεδωτικοί ρυθμοί της καθημερινότητας μας κάνουν να αφήνουμε για τελευταία στιγμή το στόλισμα του δέντρου και του σπιτιού, ξεχνώντας ότι αυτή είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μαζέψουμε όλη την οικογένεια μαζί και να ασχοληθούμε με κάτι τόσο ευχάριστο και διασκεδαστικό! Ας μην ξεχνάμε ότι το στόλισμα του δέντρου είναι από τις αγαπημένες δραστηριότητες για τα παιδιά – ας μην τους τη στερήσουμε!

Χριστούγεννα

Δώρα από τα χεράκια σας και DIY κατασκευές

Η επιλογή των δώρων είναι ένας από τους γλυκούς μπελάδες των γιορτών, τι θα λέγατε όμως αν φέτος γίνουν… οικογενειακή υπόθεση Θα μπορούσατε για παράδειγμα να φτιάξετε χειροποίητα gift baskets που θα βάλετε λιχουδιές και μικρά δωράκια για τον καθένα και αναθέστε στα παιδιά να τα διαλέξουν και να τα συσκευάσουν! Επιπλέον, θα μπορούσατε να τα βάλετε να ζωγραφίσουν μόνα τους τις χριστουγεννιάτικες κάρτες και να φτιάξουν χειροποίητα στολίδια και γούρια για το σπίτι – οι Xmas DIY κατασκευές αφθονούν στο διαδίκτυο!

christmas Οικογενειακό master chef… Christmas edition!

Αφού θα μπείτε που θα μπείτε στην κουζίνα για την προετοιμασία του εορταστικού δείπνου, μια όμορφη ιδέα είναι ο καθένας να φτιάξει και από ένα πιάτο και να κάνετε έναν μίνι διαγωνισμό με έπαθλο που θα έχει οριστεί από πριν. Αφήστε τους να αυτοσχεδιάσουν και ας λερωθεί λίγο η κουζίνα, σημασία έχουν οι οικογενειακές στιγμές που θα σας δέσουν ακόμα περισσότερο!

christmas

Μαραθώνιος χριστουγεννιάτικων ταινιών

Όποιος δεν βλέπει το “Love Actually” ή το “Home Alone” τα Χριστούγεννα, να σηκώσει το χέρι του! Και είναι αλήθεια, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μπούμε σε Xmas mood από το να μαζευτούμε όλοι στον καναπέ κάτω από μια ζεστή κουβέρτα, με ένα μπουκάλι κρασί (αν είμαστε μόνο δύο) και ποπ κορν και να δούμε τις αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες ταινίες!

christmas

Διάβασμα χριστουγεννιάτικων παραμυθιών

Μερικά από τα πιο όμορφα και συγκινητικά παραμύθια έχουν γραφτεί με αφορμή τα Χριστούγεννα! Ας επιλέξει, λοιπόν, ο καθένας το αγαπημένο του παραμύθι και ας το διαβάσει μπροστά σε όλη την οικογένεια. Έτσι, μέσω της αφήγησης, θα μπουν όλοι στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων, νιώθοντας με διαφορετικό τρόπο τα βαθιά του νοήματα.

Ό,τι και αν επιλέξουμε να κάνουμε, το σημαντικότερο είναι να αφήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων να αγγίξει την ψυχή μας!

Χρόνια πολλά!