Μετά από έναν αρκετά κρύο και βροχερό χειμώνα για τα κυπριακά δεδομένα, η εποχή αλλάζει και σιγά σιγά η Άνοιξη ξεπροβάλλει και μας δίνει μια ανάσα χαράς, πριν από το μακρύ ζεστό καλοκαίρι που επίσης πλησιάζει. Είναι η στιγμή που η Κύπρος γίνεται καταπράσινη, η γη έχει ξυπνήσει και είναι πραγματικά υπέροχη!

Και ενώ η εποχή αλλάζει, τα ανοιξιάτικα λουλούδια κάνουν την πανηγυρική τους εμφάνιση, οι αμυγδαλιές είναι στις δόξες τους και η ανάγκη για θέρμανση του σπιτιού απομακρύνεται, ξυπνάει μέσα μας η επιθυμία της ανανέωσης. Τι μπορούμε να κάνουμε για να μπούμε στο πνεύμα της νέας εποχής και να νιώσουμε καλύτερα;

σπίτι

Η ανανέωση αρχίζει από… κάτω προς τα πάνω!

Σιγά σιγά απομακρύνουμε τα βαριά χαλιά και τις μοκέτες που μας κρατούσαν ζεστή συντροφιά όλο αυτό το διάστημα. Είναι η κατάλληλη στιγμή να τα στείλουμε στο καθαριστήριο και μετά να τα αποθηκεύσουμε. Αν δεν έχουμε κατάλληλο χώρο αποθήκευσης, υπάρχουν καθαριστήρια που με μικρό αντίτιμο τα αποθηκεύουν για εμάς ως τον επόμενο χειμώνα! Σηκώνουμε επίσης τα ζεστά σεντόνια και τις βαριές κουβέρτες και χρησιμοποιούμε ως το καλοκαίρι βαμβακερά σεντόνια σε απαλούς χρωματισμούς και πιο ελαφριές κουβέρτες σε όμορφα ανοιξιάτικα χρώματα.

σπίτι

Ντουλάπες και συρτάρια.

Σίγουρα στις ντουλάπες και τα συρτάρια μας είχαν ως τώρα κράτηση… «και μάλιστα πρώτο τραπέζι» τα χειμερινά! Καιρός να τα απομακρύνουμε και αυτά, φέρνοντας ξανά σε πρώτο πλάνο τα πιο ανάλαφρα εποχιακά ρούχα, αφού πρώτα τα φρεσκάρουμε. Τα χειμερινά και ειδικά τα πλεκτά τα φροντίζουμε ιδιαίτερα και πάντα όταν τα αποθηκεύουμε, βάζουμε κοντά τους σκοροκτόνα που υπάρχουν στην αγορά. Και αν θέλουμε μια πιο φυσική λύση, η λεβάντα σε ειδικά υφασμάτινα σακουλάκια είναι ιδανική, αφού όχι μόνο τα προστατεύει από τον σκόρο, αλλά αφήνει σε συρτάρια και ντουλάπες και μια υπέροχη διακριτική ευωδιά.

σπίτι

Σαλόνι και τραπεζαρία.

Τα ολόφρεσκα ανοιξιάτικα λουλούδια και τα καταπράσινα κλαδιά των δέντρων σε όμορφα χρωματιστά ή γυάλινα βάζα θα φέρουν την Άνοιξη στο σπίτι μας και θα ανοίξουν τις καρδιές μας. Αλλάζοντας και τα καλύμματα από τα μαξιλαράκια μας στους καναπέδες και τις πολυθρόνες, από χειμερινά σε ανοιξιάτικα, η διάθεση όλου του σπιτιού αλλάζει, ενώ και με διάφορα διακοσμητικά εποχιακά που μπορούμε να βρούμε σε καταστήματα με είδη σπιτιού κάνουμε τον χώρο μας να «αναπνέει» διαφορετικά και ανανεώνουμε την οικογενειακή ατμόσφαιρα και τις στιγμές που ζούμε με όσους αγαπάμε.

Και, βέβαια, επειδή λατρεύουμε  το σπίτι μας και όλα όσα αυτό περιέχει, φροντίζουμε πάντα να το έχουμε ασφαλισμένο για κάθε πιθανό κίνδυνο με ασφάλιση κατοικίας στα μέτρα μας στην Αnytime!