Η επιλογή του κατάλληλου συστήματος σκίασης για το μπαλκόνι, ειδικά σε μια χώρα όπως η Κύπρος που έχουμε έντονη ηλιοφάνεια σχεδόν όλο τον χρόνο, είναι σημαντική και τα οφέλη της πολλά. To κυριότερο ότι, δημιουργώντας σκιά, εμποδίζει τη ζέστη να μπει στο σπίτι και διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία. Από την άλλη, τα διαχωριστικά είναι επίσης απαραίτητα, ειδικά σε μικρά διαμερίσματα που το μπαλκόνι του ενός ιδιοκτήτη εφάπτεται με αυτό του διπλανού. Δημιουργούν αίσθηση ιδιωτικότητας προστατεύοντας από τα αδιάκριτα βλέμματα, αλλά δίνουν και στυλ δημιουργώντας ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, κάποιες πληροφορίες και χρήσιμα tips που θα σου δώσουν έμπνευση για να διαμορφώσεις κατάλληλα τον προσωπικό σου «παράδεισο» στη βεράντα σου χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.

Μια «όαση» σκιάς…

Προφανώς, οι τέντες είναι η all time classic επιλογή για σκίαση, όμως υπάρχουν και άλλες λύσεις. Μία fun και οικονομική ιδέα είναι να βάλεις μία ή και δύο ομπρέλες ή ένα τριγωνικό πανί σκίασης που είναι πιο φθηνό από την τέντα, αλλά και εύκολο στην εφαρμογή.

Αν θες να δώσεις πιο… εξωτικό τόνο, μπορείς να επιλέξεις στόρια από μπαμπού, τη γνωστή καλαμωτή σκίασης, που τοποθετούνται στην οροφή στηριζόμενα σε ξύλινη ή μεταλλική πέργκολα για περισσότερη αντοχή στις καιρικές συνθήκες.

σκίαση  

Μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα…

Σε ό,τι αφορά τα διαχωριστικά, μία ωραία ιδέα είναι να βάλεις στη μεριά που είναι εκτεθειμένη στη διπλανή πολυκατοικία ένα ψηλό έπιπλο με πολλά ράφια, τα οποία μπορείς να γεμίσεις με γλάστρες ή βάζα με λουλούδια, κεριά και φαναράκια και άλλα πολύχρωμα διακοσμητικά.

σκίαση

Επίσης, μία καλή λύση για να εμποδίσεις την οπτική επαφή με το γειτονικό μπαλκόνι είναι και η πέργκολα με αναρριχόμενα φυτά ή ψεύτικο γρασίδι, ειδικά αν δεν το έχεις με την κηπουρική.

Μία όμορφη αισθητικά λύση είναι και ένα παραβάν από μπαμπού, που έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί εύκολα να μετακινηθεί προς την πλευρά που θες να απομονώσεις ή, για πιο μικρά budget, μια καλαμωτή που θα στερεωθεί με σχοινί στα κάγκελα περιμετρικά του μπαλκονιού δημιουργώντας μια σούπερ καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

Για να ολοκληρωθεί η μοναδική αίσθηση προστασίας που νιώθεις στον προσωπικό σου χώρο, μόνο ένα πράγμα λείπει: να διαλέξεις το πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας που σου ταιριάζει μέσα από τις μοναδικές επιλογές που σου δίνει η Anytime!