Ο καιρός που μια βουτιά στη θάλασσα ή μια απόδραση στο βουνό θα είναι η ιδανική διέξοδος από τις υψηλές θερμοκρασίες της πόλης πλησιάζει. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά τι σημαίνει καλοκαίρι στην Κύπρο και όσο πιο καλά προετοιμασμένοι είμαστε, τόσο πιο εύκολη θα είναι η καθημερινότητά μας και όχι μόνο. Επομένως, πριν δεις τον υδράργυρο να χτυπάει κόκκινο, μπορείς να προνοήσεις και με μερικές απλές κινήσεις, να εξασφαλίσεις ότι κάθε σου μετακίνηση θα είναι μια ευχάριστη και δροσερή εμπειρία!

Πρώτα απ’ όλα, προτού ανάψεις το κλιματιστικό του αυτοκινήτου σου, άνοιξε τα παράθυρα για να φύγει από μέσα ο θερμός αέρας και να γίνει πιο ομαλά η μετάβαση στην επιθυμητή θερμοκρασία. Στην αρχή κράτα την ένταση χαμηλά και μετά μείωσε αν θες κι άλλο τους βαθμούς, στη συνέχεια της διαδρομής σου. Λίγο πριν φτάσεις στον προορισμό σου, σβήσε τον κλιματισμό και κράτα αναμμένο μόνο τον ανεμιστήρα, ώστε να φύγει η υγρασία από το σύστημα.

Όταν ετοιμάζεσαι να παρκάρεις, είναι καλό να ψάχνεις σημεία κάτω από σκιά ή χωρίς πολύ ήλιο, γιατί διαφορετικά το αυτοκίνητό σου θα μετατραπεί σε θερμοκήπιο. Άφηνε λίγο ανοιχτά τα παράθυρα, ώστε να μπαίνει φρέσκος αέρας και για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, βάζε κι ένα κάλυμμα για προστασία από τον ήλιο στο μπροστινό και στο πίσω παρμπρίζ. Εννοείται γενικά ότι πρώτα σβήνουμε το air-condition και μετά τον κινητήρα του οχήματός μας.

Είτε κατευθυνθείς προς τα παράλια είτε προς τα βουνά, έχε υπόψη ότι το κλιματιστικό σου αντλεί ισχύ από τον κινητήρα. Άρα δε χρειάζεται να το έχεις αναμμένο καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, αλλά ούτε και στο φουλ, γιατί απλά δε θα αποδώσει ανάλογα. Και πάλι είναι καλό να ανακυκλώνεις τον αέρα, ανοίγοντας με την πρώτη ευκαιρία για λίγο τα παράθυρα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεις στην κατεύθυνση του κρύου αέρα ενώ βρίσκεσαι καθ’ οδόν. Δεν είναι ό,τι καλύτερο να έρχεται κατευθείαν επάνω σου, αλλά αρκεί να «βλέπει» προς τα πάνω. Ασφαλώς, δεν είναι ανάγκη να σου πει κάποιος ότι κλιματισμός στο αυτοκίνητο και κάπνισμα δεν πάνε παρέα!

Τέλος, όπως και στην περίπτωση του air-condition που έχεις στο σπίτι σου, θα πρέπει να κάνεις και μια τυπική συντήρηση στο κλιματιστικό του αυτοκινήτου σου. Σημαντική είναι η αλλαγή των φίλτρων, όπου συγκεντρώνονται σκόνη, γύρη, καυσαέρια και διάφορα σωματίδια, η καθαριότητα των αεραγωγών και το τσεκάρισμα της ποσότητας του ψυκτικού υγρού. Καλό είναι να τεστάρεις (1 φορά τον μήνα) ότι λειτουργούν σωστά και ο θερμός και ο κρύος αέρας όλον τον χρόνο, για να ξέρεις ότι το κύκλωμα λιπαίνεται σωστά.

Φροντίζοντας γενικά μερικά πράγματα, μπορείς να βεβαιωθείς ότι και αυτό το ζεστό καλοκαίρι, το αυτοκίνητό σου θα σε πάει όπου θες άνετα και δροσερά και αν έχεις συμβόλαιο με την Anytime, ακόμα καλύτερα! Με κάθε νέο ετήσιο συμβόλαιο, η Anytime και τα πρατήρια Shell σου δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσεις 6.000 πόντους στην κάρτα allSmart, αλλά και διπλασιασμό πόντων στην κάρτα σου, για όσο παραμένεις ασφαλισμένος/η. Μπορείς να εξαργυρώνεις τους πόντους σου σε προϊόντα του καταλόγου allSmart των πρατηρίων Shell.