Άμμος, αλάτι, off road διαδρομές, ήλιος και υψηλές θερμοκρασίες είναι μερικά από τα «συστατικά» του καλοκαιριού, στα οποία είναι εκτεθειμένο το αυτοκίνητό μας. Η προστασία του από αυτά είναι εύκολη υπόθεση και φροντίζοντας εγκαίρως για ορισμένα πράγματα, μπορούμε εύκολα να το διατηρήσουμε καθαρό χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Χρησιμοποίησε δυο-τρία προϊόντα, υιοθέτησε καθημερινά κάποιες απλές συνήθειες και καθάρισες!

Πρώτα απ’ όλα, όταν σταθμεύεις σε ανοιχτό πάρκινγκ, θυμήσου να τοποθετείς αλεξήλιο, τόσο στο πίσω όσο και στο μπροστινό τζάμι του οχήματος, για να αποφύγεις και τη φθορά του ταμπλό και τις υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Αν είσαι τυχερός και βρεις σκιά κάτω από δέντρο, βάλε καλύτερα μια κουκούλα, διαφορετικά υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πρέπει μετά να τρίβεις ακαθαρσίες ή λεκέδες από τους καρπούς του δέντρου.

Τα καθίσματα φθείρονται πιο γρήγορα όταν έρχονται σε επαφή με το αλάτι της θάλασσας, τον ιδρώτα, αλλά και τον ήλιο. Για να τα προστατέψεις, μπορείς να τα «ντύσεις» με κάποιο κάλυμμα, το οποίο να πλένεται κιόλας, οπότε να μπορείς πού και πού να το φρεσκάρεις. Τα πατάκια είναι μια καλή λύση για τους λεκέδες στο δάπεδο του αυτοκινήτου, αφού πλένονται και αυτά. Μην ξεχνάς να τινάζεις τα πόδια σου από την άμμο κάθε φορά που γυρίζεις από την παραλία.

Γενικά, φρόντιζε να περνάς τις επιφάνειες αμέσως μόλις λερωθούν για να καθαρίζουν καλύτερα. Στην αγορά θα βρεις, επίσης, ειδικά καθαριστικά και γυαλιστικά που ενυδατώνουν και προφυλάσσουν το ταμπλό, αλλά και το εξωτερικό του αυτοκινήτου, από φθορές. Καλό θα ήταν να έχεις πάντοτε μια σακούλα μαζί σου, για να πετάς εκεί τα σκουπίδια σου, ειδικά στις μεγαλύτερες διαδρομές.

Τέλος, μην παραλείπεις το τακτικό πλύσιμο, είτε το κάνεις στο σπίτι είτε σε κάποιο πλυντήριο αυτοκινήτων, αλλά κάθε φορά που το αποφασίζεις, βεβαιώσου ότι δεν πρόκειται να σου τα χαλάσει ο καιρός! Οι καλοκαιρινές μπόρες… λερώνουν!

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά και στο αυτοκίνητο, ειδικά το καλοκαίρι! Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να κάνεις τις βόλτες σου στην παραλία και τις εξορμήσεις σου στη φύση με ασφάλεια, γι’ αυτό και η Anytime είναι δίπλα σου με ολοκληρωμένα προγράμματα, επιλογές στις καλύψεις σου και πραγματικά προσιτά ασφάλιστρα, για να έχεις την ασφάλεια που χρειάζεσαι κάθε στιγμή!