Αν είσαι σε μια περίοδο της ζωής σου που το «Μετακόμιση Τώρα» σε εκφράζει πιο πολύ από ποτέ, οργανώσου, πιάσε μολύβι και χαρτί (και μαρκαδόρο), ζήτα από 2-3 φίλους σου να σε βοηθήσουν και όλα θα πάνε καλά. Αλλάζεις δουλειά και πας σε άλλη περιοχή ή πόλη, ερωτεύτηκες και κάνεις μια νέα αρχή, χώρισες, ο ιδιοκτήτης χρειάζεται το σπίτι για ιδιοκατοίκηση, είστε πλέον περισσότεροι και δεν χωράτε, απλά νιώθεις την ανάγκη να ζήσεις κάπου διαφορετικά. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που μετακομίζεις, ένα είναι το σίγουρο. Δε χρειάζεται πανικός, αλλά μια βαθιά ανάσα και το κάθε τι θα πάρει τον δρόμο του.

Πες αντίο!
Ξεφορτώσου παλιά αντικείμενα, ρούχα που δε φοράς πια και οτιδήποτε άλλο είχες μέχρι τώρα καταχωνιασμένο σε κάποιο συρτάρι ή ντουλάπι. Κάνοντας ένα καλό ξεσκαρτάρισμα, ξεκινάς με αέρα ανανέωσης και λιγότερα περιττά αντικείμενα που θα «φορτώσουν» το νέο σου σπίτι.

Αμπαλάζ
Προμηθεύσου διάφορα είδη συσκευασίας για να αποφύγεις τα πολύ ογκώδη πακέτα και το να στριμώξεις πολλά πράγματα στον ίδιο χώρο, όπου μπορεί να μπερδευτούν και να σε κάνουν να πελαγώσεις, όταν ξεπακετάρεις. Οι βαλίτσες σου και τα σακβουαγιάζ σου, μεγάλες και μικρές κούτες, σακούλες σκουπιδιών και bubble wrap είναι μερικά από τα είδη που θα χρειαστείς οπωσδήποτε.

Ανά δωμάτιο
Δεν είναι ανάγκη να πηγαινοέρχεσαι στο σπίτι απ’ το οποίο φεύγεις, επειδή ξαφνικά θυμήθηκες να μαζέψεις κάτι. Κράτα μια λίστα με τις «αναλαμπές» σου και μείνε στο δωμάτιο που είσαι μέχρι να το τελειώσεις. Έτσι, θα έχεις μια σειρά και θα μπορείς να επικεντρώνεσαι κάθε φορά σε έναν χώρο.

Προσοχή, εύθραστον!
Θα πρέπει να δώσεις λίγη περισσότερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο θα συσκευάσεις τον εξοπλισμό της κουζίνας, τα έπιπλα, τις ηλεκτρικές συσκευές και πολλά από τα διακοσμητικά σου, ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους σώα και αβλαβή. Αν κάτι λύνεται, μεταφέρεται με λιγότερο κίνδυνο, ενώ η έξτρα προστασία στις γωνίες μπορεί να σου γλιτώσει ανεπιθύμητες φθορές.

Κάλεσε φίλους
Ζήτα από καλούς και γεροδεμένους φίλους σου να σε βοηθήσουν στη μεταφορά του νοικοκυριού σου. Μην προσπαθήσεις να τα κάνεις όλα εσύ, γιατί σίγουρα θα κουραστείς και δε θα έχεις διάθεση για τίποτα. Με λίγη βοήθεια, η δουλειά σου θα γίνει πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο διασκεδαστικά, ενώ μπορείς να ανταποδώσεις με ένα γενναιόδωρο κέρασμα.

Σκανάρισμα
Πριν σκορπίσεις όλα τα πακέτα στο νέο σου σπίτι, σκάναρε τους χώρους του και κάνε ένα πλάνο στο μυαλό σου για το τι θα μπει πού. Αν αδειάσεις όλα τα πράγματα ταυτόχρονα, θα πελαγώσεις και θα κάνεις διπλό κόπο.

Κάθε νέα αρχή θα πρέπει να γίνεται με ενθουσιασμό και αισιοδοξία! Η ζωή είναι γεμάτη μοναδικές στιγμές, πολλές από τις οποίες ζούμε στο σπίτι μας με τους φίλους και την οικογένειά μας. Είναι, όμως και απρόβλεπτη! Εκτός από το να φροντίζουμε ώστε κάθε στιγμή να είναι ξεχωριστή μέσα στον χώρο μας, θα πρέπει να μεριμνούμε και για την ασφάλειά του. Η Anytime μας προσφέρει αξιόπιστες λύσεις ασφάλισης κατοικίας, βασισμένες στις ανάγκες μας, ώστε να έχουμε μια ξέγνοιαστη και ήρεμη καθημερινότητα και να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή με τους αγαπημένους μας.