Κανείς δε διαφωνεί ότι το παρκάρισμα είναι η πιο δύσκολη διαδικασία για τους περισσότερους οδηγούς, έμπειρους ή μη, ιδίως αν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, όπως π.χ. ανηφόρα ή κατηφόρα, στενός δρόμος, δρόμος με κίνηση κ.λπ. Εμείς εδώ δε θα σε μάθουμε πώς να παρκάρεις, θα σου δώσουμε όμως κάποια χρήσιμα tips που χρειάζεται πάντα να λαμβάνεις υπόψη σου.

 

Μην ξεχνάς το φλας/alarm

Ποτέ μη σταματάς ξαφνικά, χωρίς να ειδοποιήσεις τα επερχόμενα οχήματα, δείχνοντας με το φλας την πλευρά που είναι η θέση-στόχος.

tips

Μην εμπιστεύεσαι τυφλά το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης

Αν είσαι από τους τυχερούς που το αυτοκίνητό τους διαθέτει Park Assist, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαύεσαι εντελώς. Πάντα υπάρχουν «τυφλές» γωνίες ή σημεία που δεν προβάλλει καλά η κάμερα οπισθοπορείας και τίποτα δεν υποκαθιστά τον οπτικό έλεγχο και τη δική σου αντίληψη του χώρου στο παρκάρισμα.

tips

Μην εμποδίζεις, μην κλείνεις γωνίες, εισόδους, ράμπες

Όλοι ξέρουμε πόσο δυσεύρετη είναι μια ελεύθερη θέση πάρκινγκ, ειδικά στο κέντρο της πόλης σε ώρες αιχμής! Αυτό δε σημαίνει όμως ότι μπορούμε να παρκάρουμε οπουδήποτε, πόσο μάλλον όταν είναι σε σημείο που θα δημιουργηθεί πρόβλημα, όπως για παράδειγμα σε μια γωνία διασταύρωσης, σε είσοδο πάρκινγκ ή ακόμα χειρότερα σε ειδική θέση ή πάνω σε ράμπα για ΑΜΕΑ.

tips

Μην υπερεκτιμάς τις «οδηγικές» δυνάμεις σου

Πόσες φορές δεν έχεις πει στον εαυτό σου, βλέποντας τη διαθέσιμη θέση, «εντάξει, θα τα καταφέρω να χωρέσω», ενώ μια πιο ψύχραιμη εκτίμηση του χώρου θα σε γλίτωνε από πολλές μανούβρες και δε θα μπλόκαρες και τον δρόμο των υπόλοιπων οδηγών. Γι’ αυτό πριν μπεις στη διαδικασία, «μέτρησε» καλά τον διαθέσιμο χώρο.

tips

 

Επειδή όμως τα απρόοπτα στην οδήγηση είναι στην καθημερινότητα, η ασφάλιση του αυτοκινήτου σου στην Anytime σε κάνει να νιώθεις κάθε στιγμή ασφαλής!