Οι διακοπές μπορεί να τελείωσαν, όμως τα Σαββατοκύριακα παραμένουν στη διάθεσή μας για κοντινές εκδρομές  που θα διώξουν τη θλίψη του φθινοπώρου, αυτήν που πάει «πακέτο» με τον Σεπτέμβρη, και θα μας κάνουν να δούμε αυτόν τον μήνα ως ακόμα μία νέα αρχή! Τι καλύτερο, λοιπόν, από μικρές αποδράσεις στα υπέροχα κρασοχώρια του νησιού μας, ειδικά τώρα που είναι και η περίοδος του τρύγου;

Οινικές διαδρομές & μουσεία

Πάμε, λοιπόν, να δούμε από πού περνάει ο κυπριακός «Δρόμος του Κρασιού» – από 20 πανέμορφα λιθόστρωτα παραδοσιακά χωριά, με πλούσια αμπελουργική παράδοση, που αξίζει να τα εξερευνήσεις ένα προς ένα! Οι επτά διαδρομές που έχει δημιουργήσει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού είναι οι εξής: Λαόνα – Ακάμας, Βουνί Παναγιάς – Αμπελίτης, Κοιλάδα Διάριζου, Κρασοχώρια Λεμεσού, Κουμανταρία, Πιτσιλιά, Ορεινή Λάρνακας – Λευκωσίας. Εννοείται πως δεν πρέπει να παραλείψεις να επισκεφτείς και το Ιστορικό Μουσείο της Κουμανταρίας στο χωριό Ζωοπηγή, καθώς καθώς και το Κυπριακό Οινομουσείο στην Ερήμη.

Βόλτα στα οινοποιεία

Ωστόσο, οινοτουρισμός χωρίς επίσκεψη σε οινοποιείο δε… «λέει», επομένως σε κάθε χωριό που θα επισκεφτείς επιβάλλεται και μια στάση στο κοντινό οινοποιείο της περιοχής για ένα απολαυστικό wine tasting. Όσον αφορά αυτήν την εμπειρία, ξεχωρίζουμε το «Οίνου Γη», ένα υπερσύγχρονο οινοποιείο – κόσμημα στο Όμοδος και το «Βουνί Παναγιάς», με την πανοραμική θέα στον κόλπο Χρυσοχούς και τον Ακάμα, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα οινοποιεία του νησιού και παράγει αποκλειστικά κυπριακές ποικιλίες.

Το σίγουρο είναι ότι όποια διαδρομή και αν διαλέξεις, άφησε τις γεύσεις, τα αρώματα και την ιστορία του κυπριακού αμπελώνα να σε μαγέψουν και η εμπειρία θα σου μείνει οπωσδήποτε αξέχαστη. Όσο για το πώς οι περιηγήσεις σου θα είναι ταυτόχρονα και ασφαλείς, μην παραλείψεις να ενημερωθείς για τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου της Anytime και… καλά κρασιά!