Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, όμως οι διακοπές για πολλούς ίσως ακόμα να είναι μακριά, οπότε ο καλύτερος τρόπος να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα και να απολαμβάνουμε τις ομορφιές της Κύπρου είναι οι μικρές αποδράσεις με κάθε ευκαιρία. Όποια επαρχία κι αν είναι η αφετηρία σου, η πρόσβαση σε βουνό και θάλασσα είναι εύκολη και γρήγορη και αυτός είναι ένας από τους λόγους που το νησί μας είναι ιδανικό για σύντομες, ή και μεγαλύτερες, εξορμήσεις κάθε είδους.

Για όσους αναζητούν πιο δροσερούς προορισμούς, το Τρόοδος κρύβει πολλούς μικρούς θησαυρούς για κάθε γούστο, όπως βέβαια και άλλα σημεία που δε βρίσκονται απαραίτητα πολύ ψηλά σε υψόμετρο, αλλά είναι μέσα στη φύση και μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε. Μονοπάτια περιτριγυρισμένα από μοναδικά τοπία, παραδοσιακά χωριά, πετρόχτιστα γεφύρια, καταρράκτες, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής ξωκλήσια ή άλλα κτίρια ιστορικού ενδιαφέροντος, γραφικά καφενεδάκια και ταβερνάκια, φιλόξενοι άνθρωποι είναι κάποια από τα στοιχεία που κάνουν την κυπριακή ύπαιθρο τόσο ξεχωριστή.

Από την άλλη, βέβαια, η θάλασσα είναι για κάποιους μεγάλος έρωτας και δεν την αλλάζουν με τίποτα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Εννοείται ότι οι επιλογές και σε αυτήν την περίπτωση είναι τόσες πολλές που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις. Παραλίες που καλύπτονται από χρυσαφένια άμμο, καλά οργανωμένες, με όλες τις ανέσεις, αλλά και ακρογιαλιές που προσφέρονται περισσότερο για δεινούς κολυμβητές και χαλαρές ηλιοθεραπείες, με λίγη και καλή παρέα, συνθέτουν την ακτογραμμή της Κύπρου από τη μία άκρη στην άλλη. Ένα απλό μπάνιο στη θάλασσα μπορεί να συνδυαστεί με μια περιήγηση στον μαγικό κόσμο του βυθού ή με κάποιο θαλάσσιο σπορ. Μήπως ήρθε ο καιρός να δοκιμάσεις κάποιο από αυτά;

Φωτογραφία: Comenius Once Upon A Time Πηγή: https://www.cyprusalive.com/el/location/blue-lagoon-pafos-paphos

Η Κύπρος, βέβαια, δεν έχει να προσφέρει μόνο αυτά. Ο αρχαιολογικός της πλούτος είναι γνωστός σε όλον τον κόσμο και όση από την ιστορία της κι αν νομίζουμε ότι γνωρίζουμε, σίγουρα θα υπάρχει κάτι καινούριο να ανακαλύψουμε. Εξίσου πλούσια είναι η λαϊκή παράδοσή μας που αναβιώνει μέσα σε μικρά τοπικά μουσεία σε διάφορα σημεία του νησιού. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι το καλοκαίρι είναι η περίοδος των φεστιβάλ! Τοπικά προϊόντα, μουσικές, χοροί και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις μας περιμένουν στα χωριά ή τις πόλεις που τα διοργανώνουν, για να διασκεδάσουμε και να περάσουμε όμορφες στιγμές κάτω από τον έναστρο ουρανό!

Φωτογραφία: Nautilus Dive Center Πηγή: https://www.cyprusalive.com/el/location/zenobia-wreck

Εσύ, λοιπόν, δεν έχεις παρά να επιλέξεις την κατάλληλη παρέα, να μπεις στο αυτοκίνητο και να ξεκινήσεις για όπου σου κάνει κέφι. Οι επιλογές είναι πολλές και οι προορισμοί ατέλειωτοι, αρκεί να υπάρχει και η ανάλογη διάθεση. Φυσικά, πριν ξεκινήσεις για οπουδήποτε, φρόντισε για τη δική σου ασφάλεια και των συνεπιβατών σου. Με το πρόγραμμα Smart Drive που συνδέεται με την εφαρμογή Anytime SmartDrive Cyprus στο κινητό σου, η Anytime σε βοηθά να αξιολογείς τον τρόπο που οδηγείς, όποιος κι αν είναι ο προορισμός σου και όσο καλύτερα οδηγείς τόσο περισσότερα να κερδίζεις!