Ακόμα και τώρα που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και το «έξω» μας καλεί, υπάρχουν κάποιες συνήθειες που ταιριάζουν σε κάθε εποχή, όπως είναι οι βραδιές σινεμά με καλούς φίλους στο σπίτι. Aς επενδύσουμε, λοιπόν, λίγο χρόνο στο πώς μπορούμε να οργανώσουμε μία τέλεια βραδιά ταινίας στο σπίτι και οι φίλοι θα μας ευγνωμονούν. Και με τα tips που ακολουθούν; Η επιτυχία είναι δεδομένη!

κινηματογράφος

Σωστή επιλογή ταινίας

Ανάλογα με την παρέα μας και τις προτιμήσεις τους, επιλέγουμε και την κατάλληλη ταινία. Ίσως όμως είναι λίγο δύσκολο να επιλέξουμε αυτήν που θα αρέσει σε όλους, γι’ αυτό και θα μπορούσαμε να κάνουμε μια λίστα με 4-5 ταινίες διαφορετικών ειδών και να γίνει μια μίνι ψηφοφορία. Μια άλλη ωραία ιδέα είναι η θεματική βραδιά, π.χ. βραδιά ισπανικού σινεμά, που να συνοδεύεται φυσικά και από το ανάλογο μενού ισπανικής κουζίνας με tapas, tacos και μαργαρίτες.

κινηματογράφος

Διαμορφώνουμε τον χώρο για ατμόσφαιρα “movie night

Με προτζέκτορα ή τηλεόραση, σημασία έχει η άνεση. Αν δεν χωρούν όλοι στον καναπέ, στρώνουμε παπλωματάκια ή μεγάλα μαξιλάρια στο πάτωμα. Το coffee table είναι ιδανικό για το finger food και τα snacks της βραδιάς, μαζί με μερικά κεράκια ή φαναράκια που θα κάνουν την ατμόσφαιρα πιο ζεστή και cozy, μόλις σβήσουμε τα μεγάλα φώτα. Ειδικά στην περίπτωση του προτζέκτορα, μπορούμε να διοργανώσουμε και βραδιά… θερινού σινεμά στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα, με προβολή σε λευκό σεντόνι ή λευκό τοίχο, αν το έχουμε με τις τεχνικές λεπτομέρειες.

κινηματογράφος

Φτιάχνουμε τα snacks και τα ποτά

Απαραίτητα θεωρούνται τα popcorn (σκέτα και καραμελωμένα για ποικιλία), chips και nachos, τσιμπήματα κάθε είδους, ανάλογα με τις προτιμήσεις της παρέας, π.χ. ντακάκια ή μπρουσκέτες, κοτομπουκιές, λαχανικά σε sticks με τα ανάλογα dips και φυσικά πίτσα – που αν είναι και σπιτική, ακόμα καλύτερα. Όσο για τα ποτά, δροσιστικά κοκτέιλ ή παγωμένη σαγκρία με φρούτα είναι ιδανικές επιλογές τώρα με τη ζέστη, αλλά και με μερικές μπύρες και αναψυκτικά δε θα περάσουμε και άσχημα!

Τελευταίο, αλλά και πιο σημαντικό συστατικό: η καλή παρέα που θα δώσει ζωή στο σπίτι και θα κάνει τη βραδιά διασκεδαστική. Και επειδή η αίσθηση ασφάλειας είναι σημαντική για να νιώθουμε και να περνάμε καλά μέσα στο σπίτι, δεν ξεχνάμε ποτέ να το προστατεύουμε με τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας της Anytime.