Αν είσαι σε φάση που έχεις ξεκινήσει να οργανώνεις τον γάμο σου, σίγουρα θα έχεις καταλάβει ότι είναι τόσο πολλά αυτά που πρέπει να αποφασίσεις, να διαλέξεις, να συντονίσεις και μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και κάποια πράγματα που τα θεωρείς λιγότερο σημαντικά και τα αφήνεις για το τέλος. Ένα από αυτά είναι και το γαμήλιο αυτοκίνητο, γι’ αυτό και εμείς θα σου δώσουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να οργανωθείς και να μην αφήσεις τίποτα στην τύχη.

Διάλεξέ το, στόλισέ το

Καταρχάς, πρέπει να αποφασίσεις τι αυτοκίνητο ταιριάζει στο θέμα του γάμου σου, γιατί το νυφικό αυτοκίνητο δε θα εξυπηρετήσει μόνο τη μεταφορά σου στην εκκλησία και στον χώρο της δεξίωσης, αλλά αποτελεί βασικό στοιχείο της φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης του γάμου, των αναμνήσεων της ομορφότερης μέρας της ζωής σας! Για παράδειγμα, σε πιο ρομαντικούς – boho γάμους θα ταίριαζε καλύτερα ένα αυτοκίνητο αντίκα, όπως ένας vintage σκαραβαίος, ενώ σε πιο κλασικούς – glam γάμους, ένα πολυτελές ή σπορ cabrio. Οι επιλογές είναι σίγουρα πολλές. Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχάσεις να συνεννοηθείς με τον υπεύθυνο του ανθοστολισμού για τη διακόσμηση του αυτοκινήτου, ώστε να είναι στο ίδιο ύφος με τον στολισμό της εκκλησίας.

Νυφικό αυτοκίνητο

 

Βρες τον οδηγό

Και ερχόμαστε τώρα στην επιλογή του οδηγού. Αν έχεις προσλάβει εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτου, τότε δε χρειάζεται να αγχωθείς, γιατί θα σου παρέχουν και σοφέρ. Διαφορετικά, καλό θα ήταν το άτομο που θα οδηγήσει να γνωρίζει καλά το αυτοκίνητο – αν όχι, ας κάνει κάποιες διαδρομές με αυτό πριν τον γάμο, ώστε να εξοικειωθεί.

Φτιάξε χρονοδιάγραμμα και διαδρομή

Εξαιρετικά σημαντικό για να λειτουργήσουν όλα ρολόι και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις είναι να υπάρχει και να τηρηθεί ένα χρονοδιάγραμμα. Τι ώρα θα πρέπει να βρίσκεται ο οδηγός στο σπίτι της νύφης; Τι ώρα περίπου θα αναχωρήσουν, συνυπολογίζοντας την απόσταση αλλά και την ενδεχόμενη κίνηση; Τι ώρα περίπου θα πρέπει να φτάσει το ζευγάρι στον χώρο της δεξίωσης; Καλό θα ήταν επίσης ο οδηγός να έχει κάνει από πριν το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει τη μέρα του γάμου, ώστε να γνωρίζει κατά προσέγγιση τον χρόνο που θα χρειαστεί αλλά και κάποια εναλλακτική διαδρομή, σε περίπτωση που έχει πολλή κίνηση ή συμβεί κάποιο απρόοπτο.

Νυφικό αυτοκίνητο

Εξασφάλισε χώρο στάθμευσης

Ο χώρος στάθμευσης του γαμήλιου αυτοκινήτου έξω από την εκκλησία είναι σημαντικό να έχει κανονιστεί από πριν, ώστε να είναι σε σημείο που να μην ενοχλεί την κυκλοφορία, αλλά ταυτόχρονα να είναι σε τέτοια απόσταση που να εξυπηρετεί την παραλαβή του ζευγαριού κατά την αναχώρηση από την εκκλησία.

Και βέβαια, για ασφαλείς μεταφορές τη μέρα του γάμου αλλά και κάθε μέρα, η ασφάλιση του αυτοκινήτου στην Anytime είναι και θα είναι πάντα εγγύηση!