Η οδήγηση της μοτοσυκλέτας τους καλοκαιρινούς μήνες είναι απόλαυση για τους λάτρεις του είδους, αλλά κρύβει και πολλούς κινδύνους, ιδιαίτερα στην Κύπρο που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν επικίνδυνα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει άμεσα την οδήγησή μας. Γι’ αυτόν τον λόγο θα ήταν καλό να λαμβάνονται κάποια μέτρα προστασίας, ειδικά κατά τις πρωινές ή μεσημεριανές ώρες.

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό

Αρχικά, ο ειδικός προστατευτικός εξοπλισμός είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος, αλλά θα ήταν καλό τις πιο θερμές μέρες να προτιμήσεις πιο ελαφρύ μπουφάν και γάντια. Σε καμία περίπτωση πάντως μην οδηγείς τη μηχανή με βερμούδα και ανοιχτά παπούτσια, καθώς η άμεση επαφή του δέρματος με τον ήλιο μπορεί να προκαλέσει έντονη εφίδρωση αλλά και εγκαύματα.

Με το σωστό κράνος

Η σωστή επιλογή κράνους είναι έτσι και αλλιώς σημαντική: πέρα από την ασφάλεια που προσφέρει σε ενδεχόμενη σύγκρουση, πρέπει να είναι άνετο και οι αεραγωγοί του να είναι εύκολα ρυθμιζόμενοι, ώστε να προσαρμόζονται στις καιρικές συνθήκες.

Οδήγηση μοτοσυκλέτας

Με συχνή ενυδάτωση και στάσεις

Το ιδανικότερο θα ήταν να αποφύγεις την οδήγηση τις μεσημεριανές ώρες, ειδικά τις μέρες με καύσωνα, αλλά αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, τότε οι συχνές στάσεις και η συχνή ενυδάτωση είναι απαραίτητες για να αποφευχθεί ο κίνδυνος θερμοπληξίας.

Με προστασία για το δέρμα και τα μάτια

Last but not least, η χρήση αντιηλιακού! Πρέπει να εφαρμόζεται τουλάχιστον 20 λεπτά πριν οδηγήσεις, όχι μόνο στα μέρη που είναι εκτεθειμένα αλλά σε όλο το σώμα, γιατί οι ακτίνες UV διαπερνούν και τα ρούχα. Επίσης, πολλά κράνη ενσωματώνουν προστατευτικά γυαλιά τα οποία, εκτός από το ότι φιλτράρουν την ηλιακή ακτινοβολία, προστατεύουν και από σκόνες ή μικροσωματίδια που μπορεί να μπουν στα μάτια.