Σε ποιον δεν αρέσει να απολαμβάνει την άνεση της οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο, γλιτώνοντας την κίνηση και τη φασαρία της πόλης; Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν βασικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται για να υπάρχει οδική ασφάλεια, ειδικά στους αυτοκινητόδρομους με 3 λωρίδες κυκλοφορίας που αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες και ένα λάθος μπορεί να είναι μη αναστρέψιμο.

Ποιοι όμως είναι αυτοί οι κανόνες;

– Ο νούμερο ένα βασικός κανόνας στους αυτοκινητόδρομους με 3 λωρίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα με την Αστυνομία Κύπρου, είναι ότι η οδήγηση ό λ ω ν των μηχανοκίνητων οχημάτων επιτρέπεται αυστηρά και μόνο στην αριστερή λωρίδα.

– Η μεσαία και η δεξιά λωρίδα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για προσπέραση.

– Μετά την προσπέραση πρέπει πάντα να επανερχόμαστε στην αριστερή λωρίδα.

– Απαγορεύεται αυστηρά η προσπέραση αυτοκινήτων από τα αριστερά.

– Δεν επιτρέπεται η χρήση της δεξιάς λωρίδας από ρυμουλκά, φορτηγά και λεωφορεία.

αυτοκινητο

Tip: Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τις ελάχιστες αποστάσεις ασφαλείας δύο τόξων, ούτε όταν κάνουμε προσπέραση στον αυτοκινητόδρομο.

Αν, λοιπόν, προσπαθήσουμε όλοι να τηρούμε ευλαβικά αυτούς τους κανόνες, θα συμβάλλουμε στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Φυσικά, δεν ξεχνάμε την ασφάλιση του οχήματός μας στην Anytime, ώστε μαζί με την τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, να είμαστε προστατευμένοι από κάθε πιθανό κίνδυνο και να φτάνουμε πάντα με ασφάλεια στον προορισμό μας!