Στην Κύπρο το φθινόπωρο πάντα αργεί να κάνει την εμφάνισή του και ο Νοέμβρης είναι παραδοσιακά ο μήνας των βροχών. Mπορεί μεν οι βροχές να ξυπνούν τον ρομαντισμό μέσα σου, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν δυσκολίες στην οδήγηση, γι’ αυτό πρέπει να έχεις στον νου σου κάποια βασικά πράγματα που θα κάνουν τις φθινοπωρινές σου βόλτες πιο ασφαλείς και δε θα νιώσεις ότι οδηγείς… την κιβωτό του Νώε στην τρικυμία!

Όταν βρέχει, παρ’ το αλλιώς…

Επειδή, ως γνωστόν, ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται, ένας καλός οδηγός οφείλει να προσαρμόζει την οδική του συμπεριφορά ανάλογα με τις συνθήκες. Όταν, λοιπόν, οδηγείς υπό βροχή πρέπει να τηρείς ορισμένους βασικούς κανόνες: να κρατάς όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, να αποφεύγεις τα απότομα φρεναρίσματα, επιταχύνσεις ή προσπεράσματα, να οδηγείς με χαμηλή ταχύτητα, ώστε να έχεις καλύτερο έλεγχο, αλλά και για να μη «λούσεις» στα νερά δικυκλιστές ή πεζούς, να ανάβεις τα μεσαία φώτα ακόμα και στη διάρκεια της μέρας για καλύτερη ορατότητα και γενικά να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και να είσαι σε επαγρύπνηση για τις παγίδες και την ολισθηρότητα του οδοστρώματος.αυτοκίνητο Πριν την μπόρα…

Πέρα όμως από την προσοχή που χρειάζεται την ώρα της οδήγησης στη βροχή, άλλο τόσο πρέπει να προετοιμαστείς πριν φύγεις από το σπίτι, όταν η μέρα είναι βροχερή. Και δεν εννοούμε φυσικά την ομπρέλα και το αδιάβροχο, αλλά κάποια πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σχετικά με το αυτοκίνητο. Για παράδειγμα, θα ήταν καλό να προσαρμόσεις τη διαδρομή σου αποφεύγοντας σημεία που συνήθως πλημμυρίζουν και να φύγεις λίγο νωρίτερα, γιατί οι χαμηλότερες ταχύτητες που απαιτεί η βροχή θα φέρουν και κίνηση στους δρόμους. Επιπλέον, βεβαιώσου ότι φώτα και υαλοκαθαριστήρες λειτουργούν σωστά και ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στα ελαστικά σου.αυτοκίνητο Για να νιώθεις όμως ασφαλής κάθε στιγμή και να μπορείς να τραγουδάς ξένοιαστα στο αυτοκίνητο το “I’m only happy when it rains”, η ασφάλιση του αυτοκινήτου σου στην Anytime είναι απαραίτητη!