Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τότε που η Anytime ενεργοποίησε τον πρώτο πυλώνα των ενεργειών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της με τίτλο «Οι αριθμοί αλλάζουν», μία εκστρατεία που η επιτυχημένη πορεία της μας έκανε όλους υπερήφανους!

Η ιδέα πίσω από αυτήν την καμπάνια ήταν η ενημέρωση του κοινού αναφορικά με το πόσοι άνθρωποι χάνονται κάθε χρόνο στο οδικό δίκτυο της χώρας μας και η ευαισθητοποίησή του για την διαμόρφωση νέας οδηγικής κουλτούρας, ώστε πραγματικά οι αριθμοί αυτοί να αλλάξουν.

Οι αριθμοί αλλάζουν

Η καμπάνια εγκαινιάστηκε με την διοργάνωση ενός Press Event, στη Λεβέντειο Πινακοθήκη της Λευκωσίας, τον Οκτώβριο του 2022 παρουσία στελεχών της Interamerican, αρκετών ΜΜΕ και τοπικών φορέων. Αρωγοί σ’ αυτή μας την προσπάθεια ήταν η Μαρία Μάρκου και ο Ανδρέας Αραβής, δύο νέοι συνάνθρωποί μας οι οποίοι είχαν εμπλακεί στο παρελθόν σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα και οι οποίοι βοήθησαν, ξεδιπλώνοντας τις προσωπικές τους ιστορίες, στο να κατανοήσει το κοινό πώς ένα απλό λάθος στην οδήγηση μπορεί να αλλάξει ριζικά τη ζωή μας.

Συνεχίσαμε δυναμικά, με δύο εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2022 με στόχο να διαδώσουν το μήνυμα της εκστρατείας μας μέσα από μια συλλογική προσπάθεια. Πιο συγκεκριμένα, με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο My Mall της Λεμεσού και το Mall of Cyprus της Λευκωσίας ενεργοποιήθηκε ένας διαδραστικός μηχανισμός μέσω του οποίου οι promoters μας ενημέρωναν το κοινό για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα στην Κύπρο. Παράλληλα, οι επισκέπτες καλούνταν να αναρτήσουν φωτογραφίες τους στα social media χρησιμοποιώντας τα φίλτρα της Anytime, φτιαγμένα ειδικά για την προώθηση του μηνύματος «Οι αριθμοί αλλάζουν».

Οι αριθμοί αλλάζουν

Προβεβλημένοι influencers της Κύπρου συνέβαλαν και αυτοί στη διάδοση του μηνύματος και των στόχων της καμπάνιας, με την προώθηση που έκαναν μέσα από τα κανάλια τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το 2023 οι δράσεις μας συνεχίστηκαν, με την συμμετοχή μας στο UNIFEST του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με στόχο την ενημέρωση των σπουδαστών για τη σημασία της τήρησης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας και τις δραστικές θετικές επιδράσεις που μπορεί αυτό να έχει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Συνεργαστήκαμε με τον οργανισμό Student Life, δημιουργώντας και δημοσιεύοντας μία σειρά από videos και quizzes με θέμα την οδηγική συμπεριφορά και την ασφαλή οδήγηση.

Το 2023 κλείνει για εμάς με ένα πολύ δυνατό μήνυμα: «Η οδήγηση δεν είναι παιχνίδι». Ένα μήνυμα που θελήσαμε να περάσουμε μέσα από την αντίστοιχη καμπάνια, η οποία προβλήθηκε στα social media και στην τηλεόραση. Στόχος μας για μια ακόμα φορά ήταν να αφυπνίσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό στα θέματα οδικής συμπεριφοράς. Κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας ήταν ο Ανδρέας Αραβής, ο οποίος μέσα από την προσωπική του εμπειρία θέλησε να αναδείξει το πώς μια στιγμή απροσεξίας μπορεί να μας αλλάξει όλη της ζωή.   

                                 

Η μεγάλη μας αυτή προσπάθεια ολοκληρώνεται με τη δημοσίευση ενημερωτικών posts για τις συνέπειες της λανθασμένης οδηγικής συμπεριφοράς, ώστε να παρακινήσουμε το κοινό να αφήσει πίσω τις κακές συνήθειες που έχει στο τιμόνι, γιατί μόνο έτσι οι αριθμοί αλλάζουν. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τους δρόμους της Κύπρου πιο ασφαλείς.

Ανανεώνουμε το «ραντεβού» μας για το 2024, με πολλές δράσεις και πρωτοβουλίες, με όραμά μας την κινητοποίηση της κοινωνίας και των πολιτών προς την κατεύθυνση θετικών αλλαγών και συμπεριφορών στην καθημερινότητά τους! Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη!