Στην Anytime, έχοντας πάντα ως όραμά μας τη δημιουργία μίας καλύτερης οδικής κουλτούρας και την ευαισθητοποίηση όλων μας στα θέματα της οδικής ασφάλειας, εγκαινιάζουμε την καμπάνια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τίτλο «Οι αριθμοί αλλάζουν».

Πώς δημιουργήθηκε η ιδέα για αυτήν την εκστρατεία; Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας της Κύπρου και τα στατιστικά στοιχεία για το έτος 2021, απαριθμούνται συνολικά 422 σοβαρά ατυχήματα, 446 τραυματισμοί και 45 θάνατοι στην άσφαλτο.

Αφορμή, λοιπόν, για τη δημιουργία της καμπάνιας μας ήταν αυτοί ακριβώς οι αριθμοί που μας αφύπνισαν και μας έκαναν να θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς όλους για το πώς μπορούμε να τους αλλάξουμε. Στόχος μας είναι η ενημέρωση του κοινού γύρω από τα θέματα οδικής ασφάλειας, αλλά και η έναρξη ενός παραγωγικού διαλόγου για το πώς μπορούμε στην πράξη, αλλάζοντας κακές καθημερινές μας συνήθειες μας στον δρόμο, να κλείσουμε τον δρόμο στα τροχαία ατυχήματα!

Παράλληλα, την πρωτοβουλία μας αυτή στηρίζουν δύο συνάνθρωποί μας που είχαν εμπλακεί στο παρελθόν σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα και μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία τους και το πώς αυτή άλλαξε ριζικά τη ζωή τους. Μέσα από τις δικές τους προσωπικές ιστορίες, η Μαρία Μάρκου και ο Ανδρέας Αραβής μάς καλούν να δούμε την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους και να την αντιμετωπίσουμε βελτιώνοντας σήμερα κιόλας την οδική μας συμπεριφορά, υπενθυμίζοντάς μας ότι ακόμα και ένα απλό λάθος μπορεί, μέσα σε μια στιγμή, να μας κοστίσει μακροχρόνια.

Στην Anytime οραματιζόμαστε έναν κόσμο με περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους, με οδηγούς που σέβονται τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και ταυτόχρονα ο ένας τον άλλον. Και πιστεύουμε πως αν το θελήσουμε πραγματικά, οι αριθμοί θα αλλάξουν και θα δούμε τα τροχαία ατυχήματα να μειώνονται αντί να αυξάνονται.

Η καμπάνια μας βασίζεται σ’ αυτά ακριβώς τα μηνύματα, γι’ αυτό και μας αφορά όλους. Γιατί οι αριθμοί όντως αλλάζουν, όταν αλλάζουμε εμείς.