Για σένα που η βιώσιμη ανάπτυξη έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά σου και σου γίνεται σιγά σιγά τρόπος ζωής, αλλά και για σένα που ακόμα το ψάχνεις το θέμα και θες να ενημερώνεσαι για το τι «παίζει» σε αυτόν τον τομέα, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι must! Πρόκειται για έναν θεσμό που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάθε χρόνο από το 2002 έως σήμερα και θεωρείται ο σημαντικότερος σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Tι περιμένουμε φέτος

Η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας θα διεξαχθεί το διάστημα 16 – 22 Σεπτεμβρίου με θέμα “Better Connections” και σκοπό να αναδείξει και να ενισχύσει τη συνεργασία και αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπων και πόλεων, δείχνοντάς μας πώς καθένας από εμάς μπορεί να συνεισφέρει με την τεχνογνωσία, τη δημιουργικότητα και την αφοσίωσή του στην ευαισθητοποίηση για τη βιώσιμη κινητικότητα και στη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους μέσα από τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη. Ειδικά μετά από ένα μεγάλο διάστημα απομόνωσης λόγω της πανδημίας, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει τώρα ως στόχο να φέρει τους ανθρώπους… ξανά κοντά!

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Μέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η τελευταία μέρα της διοργάνωσης, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, που καθιερώνεται ως «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο». Κατά τη διάρκειά της, διαμορφώνονται ειδικές ζώνες κυκλοφορίας μόνο για πεζούς, ποδηλάτες και δημόσιες συγκοινωνίες, εν ολίγοις μία εντελώς διαφορετική εμπειρία του πώς θα μπορούσε να είναι ο δρόμος σε σχέση με το πώς τον βιώνουμε κανονικά στην καθημερινότητά μας.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η συμβολή της Anytime για ασφαλή και υπεύθυνη κινητικότητα στην πόλη

Η Anytime από την πλευρά της, έχοντας ως όραμα ένα μέλλον με ασφαλέστερη οδήγηση και λιγότερα ατυχήματα, εισήγαγε στην κυπριακή αγορά από το 2020 το πρωτοποριακό πρόγραμμα Anytime Smart Drive, το οποίο δημιουργήθηκε προκειμένου να δώσει κίνητρα στους οδηγούς για να οδηγούν πιο προσεκτικά, ανταμείβοντάς τους αναλόγως. Ενεργοποιώντας την εφαρμογή SmartDrive Cyprus, ο χρήστης ενημερώνεται στο τέλος κάθε διαδρομής για την οδηγική του συμπεριφορά (υπέρβαση ταχύτητας, χρήση κινητού, απότομο φρενάρισμα, απότομη επιτάχυνση) και ανάλογα με το σκορ, συμμετέχει σε διαγωνισμούς (challenges μέσω gamification), επιβραβεύεται με δώρα, προνόμια αλλά και εκπτώσεις που αφορούν στην επόμενη ανανέωση του συμβολαίου του.