Ο καιρός σιγά σιγά αλλάζει και πριν πιάσουν τα κρύα και τρέχεις και δε φτάνεις, είναι η σωστή στιγμή για να κάνεις την οργάνωση της ντουλάπας σου σωστά και γρήγορα, ώστε να είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα χειμωνιάτικα ρούχα. Και μην ξεχνάς: δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

 

Πρώτα αδειάζουμε και καθαρίζουμε

Συγύρισμα χωρίς άδειασμα και καθάρισμα δε γίνεται, άλλωστε είναι και πρακτικά δύσκολο: πώς να τακτοποιήσεις μια ασφυκτικά γεμάτη ντουλάπα, αν δεν αδειάσεις πρώτα το εσωτερικό της; Μόνο έτσι θα δεις τι πραγματικά χρειάζεσαι– και επίσης γλιτώνεις και περιττές αγορές για τη νέα σεζόν! Αφού, λοιπόν, την αδειάσεις, κάνεις και ένα σχολαστικό καθάρισμα, όπως πρέπει και αμέσως μετά…

Οργάνωση

 

Πάμε για ξεσκαρτάρισμα!

Εδώ χρειάζεται λίγη αποφασιστικότητα. Δεν υπάρχει λόγος να κρατάς ρούχα που τα έχεις χρόνια και δεν έχεις φορέσει ποτέ γιατί –guess what– μάλλον δε θα τα βάλεις ούτε του χρόνου! Οπότε, κρίμα δεν είναι να πιάνουν πολύτιμο χώρο; Επίσης, ρούχα αγαπημένα που έχουν όμως φθαρεί ανεπανόρθωτα, αν και… με πόνο ψυχής, πρέπει ωστόσο να τα ξεφορτωθείς.

 

Οργάνωση

 

Η ώρα της αποθήκευσης

Ξεκίνα να μαζεύεις πρώτα τα αμιγώς καλοκαιρινά κομμάτια, τα οποία καλό είναι να βάλεις στο πίσω μέρος του χώρου αποθήκευσης, αφού θα είναι και τα τελευταία που θα κατεβάσεις ξανά το ερχόμενο καλοκαίρι. Επιπλέον, μην ξεχάσεις ότι όταν αποθηκεύσεις τα ρούχα, πρέπει να είναι πλυμένα και σιδερωμένα, γιατί οι λεκέδες και οι μυρωδιές είναι δύσκολο να φύγουν μετά από μήνες. Χρήσιμα είναι και τα labels στα κουτιά αποθήκευσης, ώστε να μπορείς να βρεις εύκολα ό,τι χρειάζεσαι, όποτε το χρειάζεσαι.

Οργάνωση

 

 

Και τώρα γεμίζουμε και ταξινομούμε!

Για να ξαναγεμίσεις την ντουλάπα, σκέψου έξυπνα και πρακτικά. Ταξινόμησε τα ρούχα στις κρεμάστρες με όποιον τρόπο είναι βολικός για σένα, π.χ. ανά χρώμα, ανά είδος ή συχνότητα χρήσης. Καλό θα ήταν επίσης να διαχωρίσεις τα επίσημα από τα καθημερινά.

Οργάνωση

 

Και ναι, η οργάνωση της ντουλάπας σου είναι μία δουλειά που αναγκαστικά σε απασχολεί τέτοια εποχή και δεν μπορείς να την αποφύγεις. Η ασφάλιση του σπιτιού σου όμως δε χρειάζεται να σε απασχολεί, γιατί την αναλαμβάνει η Anytime!