Άνοιξη προς καλοκαίρι, η διάθεση ανεβαίνει και λογικό πλέον να θέλεις το σπίτι σου ορθάνοιχτο –παράθυρα και μπαλκονόπορτες– ώστε να μπαίνουν άπλετα φως και αέρας! Ωστόσο, τι γίνεται με τους απρόσκλητους… επισκέπτες; Ζιζάνια, παράσιτα και λοιπά ζουζούνια που μπορεί να σου χαλάσουν στιγμές χαλάρωσης;

Καθαρά και ξάστερα!

Ο πιο απλός τρόπος για να έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης είναι… πιο απλός από ό,τι φαντάζεσαι: καθαριότητα! Διατηρώντας το σπίτι σου καθαρό έχεις πολλαπλά οφέλη (πέραν του ότι το απολαμβάνεις περισσότερο!). Μ’ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεις ότι τυχόν βρομιές, σταλαγματιές στον πάγκο της κουζίνας, σκόνες μαζεμένες σε γωνίες κτλ., δεν αποτελούν πόλο έλξης ή καταφύγιο για τους μικρούς παραβάτες και ταυτόχρονα μπορείς, αν χρειαστεί, να έχεις με μια ματιά την πλήρη εικόνα κάθε επιφάνειας σε περίπτωση που κάποιος μικρός παραβάτη (παρόλα αυτά) κάνει την εμφάνισή του.

Παράσιτα 

Μακριά και… αγαπημένοι

Καθαριότητα και συμμάζεμα ως γνωστόν πάνε μαζί και το θέμα που μας απασχολεί δεν αποτελεί εξαίρεση. Ένας επιπλέον τρόπος απώθησης των παρασίτων είναι να έχεις πάντα τον νου σου σε όσα αφήνεις πίσω σου: σκουπίδια, ψιχουλάκια, καθώς και… γεμάτος νεροχύτης (ναι, φυσικά και πιάνεται!) είναι αυτά που πρέπει να τσεκάρεις, καθώς οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να λειτουργήσει ως φάρος για απρόσκλητους επισκέπτες – φημίζονται άλλωστε για το με πόση δεξιοτεχνία περνούν ακόμα και μέσα από χαραμάδες, αν βρουν το κατάλληλο κίνητρο. Γι’ αυτό κατεβάζεις τακτικά τα σκουπίδια (και δεν τα αφήνεις ποτέ «ανοιχτά» εντός του χώρου σου), δεν σκορπίζεις παντού ψιχουλάκια και διατηρείς άδειο και καθαρό τον νεροχύτη. Και φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν αμελείς να κλείνεις σωστά συσκευασίες τροφίμων, δοχεία και τάπερ μέσα στα οποία αποθηκεύεις τρόφιμα.

Παράσιτα

Η γνώμη των ειδικών μετράει

Είναι γεγονός ότι δεν μπορούμε να προβλέψουμε τα πάντα, γι’ αυτό και μην παραξενευτείς αν τα κάνεις όλα σωστά, αλλά το όποιο πρόβλημα επιμένει και κάποια έντομα επισκέπτονται τακτικά τον χώρο σου χαλώντας σου το ζεν. Υπάρχει λόγος που έχει βγει η φράση «καθείς στο είδος του!» και αν αυτή είναι η περίπτωσή σου, τότε αξίζει να απευθυνθείς σε έναν ειδικό για απεντομώσεις. Μία επίσκεψή στον χώρο σου θα αποκαλύψει πολλά και σίγουρα με τη συνδρομή του θα βρείτε τη λύση που χρειάζεσαι.

Και επειδή θέλουμε να νιώθεις ασφαλής από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο, για ακόμα περισσότερη αίσθηση ασφάλειας στο σπίτι ξέρεις και πάλι τι συνιστούν οι ειδικοί και άρα τι πρέπει να κάνεις: ασφάλιση σπιτιού στην Anytime!