Η πιο φωτεινή εποχή του χρόνου, η άνοιξη, μπήκε για τα καλά και μας έχει φέρει όλα εκείνα τα όμορφα χρώματα και αρώματα για τα οποία την αγαπάμε, αλλά και τον γλυκό ήλιο που μας ζεσταίνει την ψυχή. Αποκορύφωμα της γιορτινής ατμόσφαιρας που δημιουργεί η φύση, το Πάσχα.

Οι παραδόσεις, οι αναμνήσεις, οι προετοιμασίες, οι μυρωδιές που αναδύονται από τις κουζίνες, κάθε στοιχείο που συνθέτει την παλέτα αυτής της ξεχωριστής στιγμής του χρόνου μας θυμίζει ότι η ελπίδα είναι πάντα εδώ. Και τι πιο ωραίο από το να προσαρμόζουμε το περιβάλλον του σπιτιού μας στη συγκεκριμένη διάθεση;

Το πλέον χαρακτηριστικό έθιμο των ημερών, το βάψιμο των αυγών, ακολουθείται σε κάθε σπίτι. Αν φέτος θέλετε μια αλλαγή, μπορείτε να δοκιμάσετε να βάψετε τα αυγά σας με φυσικό τρόπο. Το γνωστό από την αρχαιότητα ριζάρι, τα παντζάρια ή τα φύλλα του κρεμμυδιού είναι ιδανικά, για να πετύχουμε πλούσιο κόκκινο χρώμα χωρίς χημικά. Χρησιμοποιήστε φυλλαράκια, για να κάνετε σχέδια με τη βοήθεια ενός παλιού καλσόν και στολίστε τα αυγά σας σε μια ωραία πιατέλα ή ακόμα και σε μια κλασική χάρτινη αυγοθήκη!

Φτιάξτε στεφάνια (για την εξώπορτα ή και το εσωτερικό του σπιτιού) από λουλούδια που θα βρείτε στην εξοχή κι επιλέξτε μια βάση από μπαμπού ή σύρμα για να σταθούν. Μπορείτε να προσθέσετε μικρά διακοσμητικά, όπως κορδέλες, κουμπιά, πασχαλίτσες ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε. Από την εξοχή μπορείτε, επίσης, να μαζέψετε μερικά μικρά ξυλαράκια και να φτιάξετε φωλιές, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε οτιδήποτε σας αρέσει.

Διαφανή βαζάκια ή δίσκοι που πιθανόν να έχουμε ήδη στο σπίτι είναι κατάλληλα για διακόσμηση στο σαλόνι και την τραπεζαρία. Λίγο άχυρο για βάση και από πάνω μερικά από τα αυγά που έχουμε βάψει, λουλούδια, λαγουδάκια, πουλάκια ή άλλα πολύχρωμα στολίδια δίνουν αμέσως την πασχαλινή νότα που χρειάζεται ο χώρος μας. Τολμήστε κάτι διαφορετικό. Σχηματίστε ένα δέντρο από κλαδιά σε ένα μεγάλο βάζο και στολίστε το με διάφορα από τα διακοσμητικά σας!

Το Πάσχα είναι γιορτή για όλη την οικογένεια και ο δημιουργικός χρόνος με τα παιδιά μας είναι πολύτιμος. Κατασκευάστε μαζί με τα παιδιά σας κουνελάκια και κοτοπουλάκια από χαρτόνι, ακόμα και ευχετήριες κάρτες, για να στείλετε σε συγγενείς και φίλους. Πάσχα χωρίς γεύσεις και μυρωδιές, βέβαια, δε γίνεται! Μπείτε στην κουζίνα και ζητήστε τη βοήθεια των παιδιών, για να φτιάξετε μαζί τις αγαπημένες σας παραδοσιακές γεύσεις. Φλαούνες, τσουρέκια και κουλουράκια θα σας βάλουν ακόμα περισσότερο στο κλίμα της εποχής.

https://www.checkincyprus.com/article/12843/mathe-oles-tis-parallages-tis-flaoynas

Πηγή: https://www.checkincyprus.com/article/12843/mathe-oles-tis-parallages-tis-flaoynas

Όπως κι αν επιλέξετε να διακοσμήσετε τον χώρο σας γι’ αυτό το Πάσχα, θυμηθείτε ότι πρέπει να φροντίζουμε ώστε να νιώθουμε θαλπωρή και ασφάλεια μέσα στο σπίτι μας κάθε εποχή του χρόνου. Η Anytime μάς προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, παρέχοντας ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας και περιεχομένου, με προσιτά ασφάλιστρα και ξεκάθαρους όρους.