Μικρά τρικ για να κάνουμε τον χώρο μας να φαίνεται… μεγαλύτερος υπάρχουν πολλά. Παραδόξως όμως, το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για να το πετύχουμε αυτό είναι η στρατηγική χρήση του χρώματος! Ορισμένες αποχρώσεις έχουν την ικανότητα να δημιουργούν μια ψευδαίσθηση ευρύτητας χώρου, μετατρέποντας τα μικρά δωμάτια σε φαινομενικά μεγαλύτερα. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι αυτά τα χρώματα που μεταμορφώνουν «μαγικά» τον χώρο μας.

50 shades of white

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ανοιχτά χρώματα και οι αποχρώσεις του λευκού, του μπεζ, του κρεμ και του off white αντανακλούν το φως, κάνοντας ένα δωμάτιο να δείχνει πιο ευρύχωρο. Το φως που πηγάζει από αυτές τις επιφάνειες διαχέεται παντού εξαλείφοντας τις σκιές που κάνουν ένα δωμάτιο να μοιάζει μικρότερο.

tips

Ψυχρή παλέτα

Ομοίως, οι ψυχροί τόνοι, όπως τα απαλά μπλε και πράσινα, δίνουν μια αίσθηση βάθους και άνεσης, διευρύνοντας οπτικά τα όρια ενός δωματίου. Όταν εφαρμόζονται σε τοίχους ή μεγαλύτερες επιφάνειες, δημιουργούν μια αίσθηση απόστασης κάνοντας τον χώρο να φαίνεται πιο μεγάλος από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Σκούρα χρώματα με μέτρο

Αντίθετα με ό,τι θα φανταζόσουν, τα πιο σκούρα χρώματα μπορούν επίσης να παίξουν ρόλο στην επέκταση του χώρου, όταν χρησιμοποιούνται έξυπνα. Οι βαθιές, πλούσιες αποχρώσεις του ανθρακί ή του navy μπορούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση βάθους. Η χρήση πιο σκούρων αποχρώσεων σε έναν μόνο τοίχο ή στα έπιπλα τραβάει τα βλέμματα, παρέχοντας ένα εστιακό σημείο που αποσπά την προσοχή από το περιορισμένο μέγεθος του δωματίου.

tips

Παραλλαγές του ίδιου χρώματος

Ένα άλλο κόλπο για να δώσουμε μία αίσθηση συνέχειας των τοίχων και της οροφής είναι να χρησιμοποιήσουμε μία παλέτα με διαφορετικούς τόνους του ίδιου χρώματος. Αυτή η soft μετάβαση από τη μία απόχρωση στην άλλη εξαλείφει τις οπτικές αντιθέσεις, δίνοντας την εντύπωση ενός μεγαλύτερου και πιο συνεκτικού χώρου.

tips

Εκτός από τα χρώματα των τοίχων, οι επιλογές δαπέδων επηρεάζουν επίσης την αίσθηση της ευρύτητας του χώρου. Το ανοιχτόχρωμο δάπεδο από ό,τι και αν είναι φτιαγμένο, ξύλο, πλακάκι ή μάρμαρο, αντανακλά το φως προς τα πάνω μεγαλώνοντας έτσι τον χώρο.

Μην ξεχνάμε ότι το κλειδί στη χρήση του χρώματος για την επέκταση του χώρου βρίσκεται στην ισορροπία και την αρμονία. Επιλέγοντας και συνδυάζοντας προσεκτικά τα χρώματα μπορούμε να μετατρέψουμε ακόμα και τα πιο μικρά δωμάτια σε χώρους που φαίνονται πολύ μεγαλύτεροι από τις φυσικές τους διαστάσεις!

Και για να ολοκληρώσουμε την αίσθηση άνεσης στον χώρο μας δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την ασφάλιση της κατοικίας μας στην Anytime!