Μα πώς γίνεται οι αποθηκευτικοί χώροι του σπιτιού να συρρικνώνονται όσο περνάνε τα χρόνια; Σου έχω νέα! Δεν συρρικνώνονται, εσύ τους γεμίζεις με ένα σωρό πράγματα, άχρηστα και μη, με αποτέλεσμα να μην είναι ποτέ αρκετά μεγάλοι για να τα χωρέσουν όλα! Θα σου δώσουμε, λοιπόν, μερικά χρήσιμα tips για το πώς μπορείς να «κερδίσεις» έξτρα χώρο για αποθήκευση με έξυπνες λύσεις και αξιοποιώντας ήδη υπάρχοντα έπιπλα.

Το θαύμα του… decluttering

Ο Νο 1 κανόνας που αυτόματα θα δημιουργήσει επιπλέον χώρο είναι το να ξεκαθαρίσεις τι χρειάζεσαι και τι όχι, το γνωστό σε όλους μας decluttering. Θα εκπλαγείς σίγουρα με το πόσα άχρηστα πράγματα κρατάς και με το πόσο ευχάριστα θα αισθανθείς όταν τα ξεφορτωθείς.

tips

Τα έπιπλα με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο

Σίγουρα τα έχεις δει, αλλά δεν φαντάζεσαι πόσο χρήσιμα είναι στο να αποθηκεύεις πράγματα. Για παράδειγμα, κάτω από το κρεβάτι μπορείς να βάζεις τις κουβέρτες και τα μαξιλάρια, βαλίτσες ή ακόμη και μικρά χαλιά, κάτω από το κάθισμα του καναπέ τα ριχτάρια ή τα καλοκαιρινά ρούχα, στο εσωτερικό του coffee table ό,τι χρησιμοποιείς στο σαλόνι, όπως επιτραπέζια, περιοδικά, βιβλία, παιδικά παιχνίδια κτλ.

Οι… κρυφοί χώροι αποθήκευσης

Υπάρχουν κάποια σημεία μέσα στο σπίτι που ίσως δεν φαντάζεσαι ότι μπορείς να αποθηκεύσεις πράγματα. Όπως για παράδειγμα ο χώρος κάτω από τις σκάλες, κάτω από τον νεροχύτη και τον νιπτήρα ή ο κενός χώρος κάτω από ένα μεγάλο γραφείο ή τραπέζι. Κάνε μια βόλτα στον δικό σου χώρο και… ανακάλυψέ τα!

tips

Και ένα life-saving tip για την αποθήκευση ρούχων

Aν χρησιμοποιείς τις ειδικές σακούλες αποθήκευσης για τα ρούχα μπορείς με τη βοήθεια της ηλεκτρικής σκούπας να τραβήξεις τον αέρα από μέσα, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο τον διπλάσιο χώρο και απομακρύνοντας ταυτόχρονα τη σκόνη και τα αλλεργιογόνα που… φωλιάζουν εκεί.

Λύσεις υπάρχουν πολλές, αρκεί να σκεφτείς έξυπνα και πρακτικά! Ένα όμως να θυμάσαι: πως όποια αλλαγή και αν κάνεις στον χώρο σου, η προστασία του από πάσης φύσεως ζημιά ή καταστροφή είναι ζωτικής σημασίας και σε αυτό έχεις «σύμμαχο» πάντα την ασφάλιση κατοικίας στην Anytime!